Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nagy utazás a faroson
2016. december 19. írta: Merza Gábor

Nagy utazás a faroson

Nosztalgia járat indult Budapestről Rétságra a Fűtőház Sörfőzde meglátogatására a tudósítóval a fedélzetén.

a_nagy_gatsby_1.jpg


Egy 45 éves farmotoros égszínkék Ikarus busszal közelítettük meg az objektumot. A nosztalgiázásban az a rossz, míg a busz eredetiségét megtartva teljesen megújult, addig az utazók nagy része bizony megöregedett, főleg én, aki szokásához híven, emlékezve a régi osztálykirándulások tanár mentes övezetére, leghátra ültem a hátsó kerekek fölé. Ha volt vesekövem, akkor azt összezúzta és kirázta a jó öreg buszocska.

Röpke másfél óra alatt meg is érkeztünk, a kék nyíl hasította a levegőt, porzott az út utánunk.

Nosztalgia járatnak indult, de a jövőbe érkeztünk. A Fűtőház Sörfőzde a legkorszerűbb technikai felszereltségű üzemek egyike. Családi vállalkozás –  ezt már István  mondta a család és sörfőzde feje, esze és mestere, majd szívélyesen körbevezettet bennünket a kis gyárában, szakszerű előadást tartva a sörgyártási technológia részletes bemutatásával.

Ha nem a kóstolóra koncentráltam volna, bizony sokat tanulhattam volna, a tanárnak is kitűnő főnöktől. Ha a volna ott nem lett volna, így csak az ízlelőbimbóimra és több évtizedes tapasztalatomra, valamint határtalan sörszeretetemre hagyatkozhattam mikor elkezdődött a sörkóstoló. Négy féle  felső erjesztésű sört készült ebben az évben, név szerint: V43 SZILI- egy 4,5%-os alkohol tartalmú keserű ale, mely igen üdítő hatású; M61 NOHAB- klasszikus IPA testes férfias sör, de az emancipáció jegyében hölgyek is fogyaszthatják; 327-139 - Édesapám kedvenc mozdonya volt, az emlékére készült ez a stout. Igazi fekete sör, akárcsak névadója, a 327-139 pályaszámú mozdony – mondta a tulaj.

Itt derült fény a furcsa névválasztásokra, ezek bizony mind mozdonyok voltak valamikor, de egy-egy példányuk még mindig létezik és működik, mint a mi jó öreg Ikarusunk, csak már Rétságra nem járnak, mert Rétságra már egyáltalán nem jár semmilyen vonat. De Sörváróterem van és itt ihattuk a Főzde legfrissebben elkészült, prémium minőségű italát az M63- BULLDOGOT- egy Belgian Golden Strongot, mely aranyszínű és erős.

Itt be is fejezhetnénk az élménybeszámolót, de lehetett fokozni a fokozhatatlan. Kastélylátogatással, kolbász és sajtbemutatóval, pálinka kóstolóval és a fent említett sörök elmélyült élvezetével.

Haza felé csak úgy száguldott velünk az éjszakában a vén Ikarus, Nógrád gasztronómiai kincseivel és Rétság folyékony aranyával a szervezetünkben.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr8212057239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása