Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Banánhéjkeringő
2016. december 11. írta: Árpa Jankó

Banánhéjkeringő

wp_20161204_003.jpg2016 legszomorúbb eseménye számomra Kiss Tamás búcsúja volt. Sok minden egyébként sem történt idén, ami megrázta volna a sörös világot. Nem sorolnám ide sem azt, hogy Kisüzem néven a régi sörfőzdék megrendezték saját fesztiváljukat, sem azt, hogy kraft néven egyfajta szerveződést alapítottak az ifjú titánok.

A tapasztalatom szerint kifogyott a szufla a kézműves sör mozgalomból, mióta Bart Dani folyékony kenyerét már nem támogatja a Gösser, és a kis magyar sörforradalom alapító atyja a saját – nem feltétlen hazai – útját járja. A megtört lendületnek nem mond ellent szerintem az sem, hogy megjelent a tőke a sör bizniszben, ahogy az sem, hogy idén is megjelentek új sörfőzők – például a rétsági Fűtőház – a pályán.

Kiss Tamás kiszállása a buliból nem csak egy személy kudarca, hanem jelzi azt is, hogy síkos a pálya és nagyon sok a banánhéj. Apróságokon meg lehet csúszni és még az olyan tapasztalt, emblematikus arcok sincsenek biztosítva a kudarc ellen, mint Tamás. A pályaelhagyást a pesti bázis – a Hunyadi téri söröző feladása – is megelőlegezte.

Az utolsó széria sikertelensége, nyilván nem kiváltó oka volt a döntésnek, hanem az utolsó csepp a pohárban, mely miatt Tamás a bezárás mellett döntött. Sajnáljuk, mert kiszállásával az egyik klasszikus kézműves sörfőzőtől illetve söreitől kell elköszönnünk, a komlóbűvész Kiss Tamástól, aki annyi örömet szerezett a jó sörök kedvelőinek az elmúlt öt évben.

Köszönjük Tamás!

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr8812041375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brumifiu 2016.12.11. 21:26:09

Igaz és szép szavak. Mi van most a Hunyadi téri söröző helyén?

Kovács András Nemrokon 2016.12.12. 10:27:01

@brumifiu: szerencsére méltó utódra lelt az objektum: Ogre Bácsi sörözője lett belőle, ahol a Szent András söreit csapolják, szám szerint tízet, köztük a névadó Ogrét is, amelynek eredetijét - csekély ellenszolgáltatás fejében - élőben körül lehet járni.
süti beállítások módosítása