Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ha korsó, hát legyen pohár!
2016. június 15. írta: Árpa Jankó

Ha korsó, hát legyen pohár!

 jaja.jpg

Évek óta figyelem a nyűglődést a különféle sörfesztiválok körül és ha most elővenném a különféle híradásokat, akkor azt láthatnám, hogy ezek legkevésbé a sörről szólnak. Legyen-e belépő, lehessen fizetni kártyával, elfogadható-e a fizetős WC, javítja-e a színvonalat, ha koncert is van és így tovább – még sorolhatnám.

A legégetőbb kérdés azonban mégis csak az üvegkorsó vagy műanyagpohár kérdése. A legfontosabb érv az üvegpohár mellett, hogy a műanyagpohárból nem esik olyan jól a korty, a sörnek más az íze. Nem vitatkozva a felvetéssel, hiszen kétségtelen az első kortyba bezavarhat, az ajkakat zavaró érintkezés a langymeleg műanyaggal, de utána – hiszen azért a sör íze nem változik meg a műanyagtól – az élvezet épp olyan, mintha üvegpohárból inna az ember.

A probléma azonban évről-évre, fesztiválról-fesztiválra felmerül – sőt, gyakran minden másnál, a sörök választékánál, áránál, a lepukkant sörpadoknál is fontosabbá válik. Holott a műanyagpohár a fesztiválokon a leghigiénikusabb megoldás. Az ideiglenes pavilonokba, ugyanis vagy megoldhatatlan, vagy körülményes a pohármosás, viszont a használt pohárba csapolt sör, sokkal inkább veszít az élvezeti értékéből, mint a mindig tiszta műanyag esetében.

Arról nem is beszélve, hogy azok a pohármosók, amikkel például a Belga Sörfesztiválokon találkozhattunk, távolról sem oldják meg a kérdést, az öblítés sajnos csak félmegoldás. Eddig egyedül a Budavári Sörfesztiválon volt korrektül elmosott üvegkorsó, de ott meg többen sokallották ennek az árát. A Főzdefesztet is talán ezért – és persze a Metapay – miatt támadták a legtöbben, hogy a belépőként árusított pohár kizárólagos használata sportszerűtlen.

Az idei Cseh Sörfesztivál szervezői ezért azt a megoldást találták ki, hogy alaphelyzetben műanyagpohárba csapolják a sört, de aki akarja, az a helyszínen vásárolható, vagy az otthonról hozott üvegkorsójába is megrendelheti a sört – és lesznek pohármosó berendezések is. Ennek ellenére itt is a pohárkérdés került előtérbe. Az esemény honlapján eddig a legtöbb vitát az váltotta ki, hogy a szitázott szöveg helyesírása megfelel-e a szabályoknak.

Szerintetek létezik-e erre az égető kérdésre kielégítő megoldás?

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr418811282

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 9. Budapesti Cseh Sörfesztivál 2016.11.26. 00:09:50

Helyszín: Ötvenhatosok tere (a Hősök terénél a Dózsa György úti parkolóban)Időpont: 2016. június 24 - július 7. Kilencedik alkalommal hozzák el nekünk a magyar fővárosba a cseh sörök széles választékát Csehországból. Abból a Csehországból, amely a sör...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Impavidus Mortalium 2016.06.15. 13:54:01

Szerintem pohárkérdésben az lenne a megoldás, hogy a helyszínen !!!lehet!!! venni az adott sörfesztivál logójával ellátott poharat (akár többféléből válogatva) de a kimérés mehessen műanyag pohárba is, vagy saját pohárban is.

A belépő nem belépő kérdését én mindenképpen összekötném wc használattal.
Ha van belépő, akkor legyen ingyenes a wc, ha a wc fizetős, akkor ne legyen belépő.

Szakmaibb jellegű, nem vásári bazár-népünnepély fesztiválokon (mi itthon nem létező kategória) az üvegpohár megvásárlása evidencia kell legyen és a belépő is, a wc pedig ingyenes.
süti beállítások módosítása