Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Buda elesett
2016. június 03. írta: Árpa Jankó

Buda elesett

taxis_1.jpg

Egyik szemem sír, a másik nevet. A Budai Vár átalakításának áldozatául esett a Budavári Sörfesztivál is. Annak nem örülök, hogy a budai várhegy rövidesen Orbán Viktor homokozója lesz, de ízlésemnek valójában sohasem volt ínyére, hogy Budapest egyik emblematikus épületegyüttese, különféle gasztronómiai – valójában vásári – rendezvények Potemkin-falvainak adott otthont.

A magam részéről mindig is a tematikus fesztiválok híve voltam, az ilyen klasszikus „minden egyben” rendezvényeknek egyébként sem vagyok/voltam soha híve – nekem se Caramel, se Ádám&Éva, még sörrel sem. Soha – öt év alatt sem – értettem meg a fesztivál koncepcióját, ha csak azt nem, hogy itt az a cél, hogy minél több sört sorakoztassuk fel egy időben, egy helyen. Azt sem értem, hogy a tucatsöröket – Arany Ászok/Borsodi/Soproni/&tsa – mi értelme van felvonultatni egy helyen, amikor manapság még egy isten háta mögötti településen a felsoroltakból kettő biztos hozzáférhető.

A helyzet az első feszten sem volt jobb, amikor a multik közül csak a Heineken volt jelen a több tucat kisüzem és importőr mellett és a sörös pavilonok is jóval kisebb területet szakítottak ki a turistaösvényekből. Ugyanis – és ez a koncepciótlanságot is jelzi – nem volt megfejthető, hogy a spanyol Estrella Damm, miért épp a Köleses sörnek lett a sátorszomszédja.

De vegyük tudomásul, hogy egy bármilyen fesztivál, nem jótékonysági rendezvény, hanem profitorientált vállalkozás. Ha ehhez az idegenforgalmilag frekventált helyszín, a minél tarkabarkább kínálat és a sörözéshez kéretlenül hozzárendelt koncertek elengedhetetlenek: semmi baj, hiszen a részvétel nem kötelező. Azt azonban minden fentebb felsorolt kifogásunk ellenére ki kell jelentenünk, hogy a rendezvény második-harmadik alkalomra kinőtte az összes – pohár, toalett, tisztaság, stb. – sörfesztivál gyerekbetegséget és a látogatókat nem érhette csalódás, hiszen megkapták, amit ígértek nekik: a legtöbb sört felvonultató hazai sörfesztivált.

Minden kritikai észrevételünk ellenére ajánljuk figyelmükbe a vasárnap estig látogatható sörfesztivált, mert az kizárt, hogy valaki ne találna kedvére valót a kínálatban és bizton állíthatjuk, hogy hasonlóban ezen a tájon egyhamar nem lesz részük. Az idei az utolsó alkalom, de a szervezők ígérik, hogy másutt a városban – hiszen magyar sörfesztiválok örök hagyománya a változó helyszín –  de lesz folytatása a Budavári Sörfesztiválnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr548775442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2016.06.03. 13:27:34

"a budai várhegy rövidesen Orbán Viktor homokozója lesz" - nem: a lelátója. :P
Az efféle zsibvásár pedig szépen magyarul: búcsú. annak minden nyavályájával és "folklorista" szépségével.
És mivel ez az idei az utolsó búcsú: búcsú is a búcsútól - de ne féljünk, van ebben annyi lóvé, hogy jövőre ők is a maradék budai vagy pesti zöldfelület túrják fel egy hétre. két főzde-, meg három másik kézműves közé szorulva a kalendárjomban!
süti beállítások módosítása