Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Korunk hőse a horgász
2016. május 13. írta: Árpa Jankó

Korunk hőse a horgász

Valamilyen rejtélyes oknál fogva a sörreklámokban nem jelenik meg a horgász, holott voltaképpen a két legfontosabb üzenet egyszemélyes közvetítője ő.  Az egyik fontos üzenete a sörreklámoknak ugye a foci. Bár történtek próbálkozások, de a labdarúgás férfi dolog, akár csinálni, akár televízióban nézni: ez mindig hímnemű egyedek közösségét tételezi fel, ebben a kontextusban nőnek nincs helye.

Van a sörreklámoknak egy másik igen elterjedt fajtája is, ebben a nő, mint ellenség jelenik meg, aki csak akadálya annak, hogy a haverokkal egy jót sörözzön az ember. A sörivó és a sörivásra csábító nők – esetenként szexuális asszociációkkal – a reklámokban ritkák, mint a fehér holló. A horgász lehetne tökéletes alanya a sörreklámnak, mert egyesíti a két mintát. Tevékenységét vagy tétlenségét sportnak tekinti, melyben nőnek szerepe nincs. Sőt, ha jól belegondolunk a halnak is vajmi kevés.

Nem véletlen horgász a horgász, hiszen nem a „halak vadásza”, hanem korunk magányos hőse, aki egymaga üldögél a vízparton és miközben szeme az úszó mozgását követi, keze iszákjában a sörnyitó után matat.

És ezzel el is érkeztünk a horgászat lényegéhez. Ez persze nem a halfogás, erre legfeljebb a kocsmai történetmeséléshez lenne szükség. Ezzel egy önmagára valamit is adó horgász nem foglalkozik. Illetve, ha mégis horogra akad valami, azzal csak kiteljesedik az öröm, melyet a békés sörözgetés hatására érez emberünk. Mert a horgászat lényege a sörivás, távol a város zajától és főleg minél messzebb az asszonytól és a gyerekektől. A sörivás természetesen üvegből történik, ami egyéb esetekben ugyan csökkenti a sörivás örömét – hiszen az ízek a pohárból fogyasztott sörnél teljesednek ki igazán – víznézés közben azonban természetes, feledhető a pohár. Van azonban egy valami, ami még nomád körülmények között is megbocsáthatatlan: sört dobozból inni!

Azok a horgászok, akik dobozból isszák a sört egyéb aljasságokra is képesek: haverokkal pecáznak, bográcsban főznek, sőt egyes elvetemültek, még a családot is magukkal viszik. Ezzel az egész dolog pont olyan komfortos, mintha otthon a kertben történne mindez, és zsinórt a gyerek kádjába lógatná a szerencsétlen, ahol ott úszkál a vasárnapi ebédhez vásárolt ponty.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr911948090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása