Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Carlsberg lesz a befutó?
2016. május 11. írta: Árpa Jankó

A Carlsberg lesz a befutó?

carlsberg.jpg

Amint az megjósolható volt, azzal hogy az AB-Inbev felvásárolta a SAB-Millert, több változás is bekövetkezik a globális sörpiacon. Ahhoz ugyanis, hogy az Európai Unió elfogadja az üzletet, a holdingnak el kell adni néhány, sörgyárát. Az első bevásárlás az Asahi Group Holdings részéról történt, ami 400 milliárd jenes vételi ajánlatot adott a SAB-Miller két sörgyárára. Az olasz Peroni és a holland Grolsch nem szerepelt az AB-Inbev által fenntartani szándékozott globális, illetve nemzetközi sörmárkák között. Aggodalomra azért semmi ok, hiszen marad így is bőven – Budweiser, Corona, Stella Artois, Beck's, Leffe, Hoegaarden a portfólióban, nem is említve a helyi márkákat.

Az Asahi a legnagyobb sörgyártó Japánban. A szigetországban azonban húsz éve folyamatosan csökken a sörfogyasztás, a cég ezért keres növekedési lehetőségeket külföldön. Az Asahi az 1980-as évek közepén szerezte meg a piacvezető szerepét, amikor kibocsátott egy új sörmárkát, amit „szuperszáraznak” neveztek, és ezzel együtt piaci részesedésük 25 százalékkal nőtt 3 év alatt.

 Az AB-Inbev azonban további eladásokat tervez és majdnem biztos, hogy megválik közép-európai – lengyel, cseh és magyar – érdekeltségeitől is. A mivel az Asahi kellőképpen kiköltekezett a Grolsch és a Peroni megvásárlásával, megnőttek az esélyei, hogy a Carlsberg Group lesz az új tulajdonosa mind a Plzeňský Prazdroj, mind a Dreher sörgyáraknak is.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr1008708484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása