Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sörcseppek innen-onnan
2015. augusztus 02. írta: Árpa Jankó

Sörcseppek innen-onnan

SÖRFESZTIVÁL DEBRECENBEN

debrecen01.jpg

„Beledugtam az orrom a habba, föltartottam a kezemet, mintha imára emelném, és lassan, élvezettel ittam az édesen keserű italt, és mikor elfogyott, mutatóujjammal megtöröltem a számat…”- olvashatjuk a százegy éve született Hrabal Sörgyári Capriccio című művében.

Azok is hasonló élménnyel lehetnek gazdagabbak, akik ellátogatnak az immáron negyedik Cseh Sörkert rendezvényre. A fesztiválon Csehország minden régiójából, több mint harminc sörfőzdéből, kerülnek csapra jobbnál-jobb sörök a megújult Nagyerdő zöldövezetében.

 

A SÖR VILÁGNAPJA

sor_mi_tobb.jpg

A SÖRSZÖVETSÉG kezdeményezésére az idei évtől, augusztus első péntekén a sörgyártók Magyarországon is megünneplik a Sör Világnapját. A nagy napot Schillinger Attila a szövetség igazgatója egy SÖR MI TÖBB eseményen méltatta. A résztvevőket sör-étel párosításokkal örvendeztették meg ez alkalomból. Így a képen látható gyümölcsös aromájú, könnyed, belga apátsági Blonde Ale-lel, melyhez cseresznyefa forgácson sült ázsiai BBQ sertésoldalast kínáltak.

 

PER AZ AB-InBev ELLEN

becks.jpg

Perlik a világ egyik legnagyobb söróriását. A kereset szerint az AB-InBev félrevezette a fogyasztókat, amikor a 2012-óta St. Louisban főzött Beck's sört mint „eredeti német minőséget” forgalmazta, miközben a gyártásához amerikai komlót és helyi vizet használt. A gyártót palackonként legkevesebb 10 cent kártérítésre perlik. Ítélethirdetés októberben várható.

 

MOZGALOM A KORSÓÉRT 

korso.jpgEgymilliárdan a 4 dl-es sör ellen néven indult egy fb-csoport. Gratulálunk a kezdeményezésnek, hiszen ez a legnagyobb gondja ma egy sörivónak, hogy mekkora edényben teszik elé a sört. Hogy mi van benne, hogy mennyiért -- nem számít. Az oldal rohamosan növekvő rajongói köre pontosan mutatja, hogy mi jelenti ma egy átlagos magyar sörivó legsúlyosabb problémáját.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr507712652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása