Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Murphy's Stout
2014. március 21. írta: Árpa Jankó

Murphy's Stout

A századfordulóra a Murphy’s név már nem csak Corkban, illetve Írország más városaiban csengett ismerősen, de elismerték Angliában, sőt a tengerentúlon, az Amerikai Egyesült Államokban is. A sörfőzde 1901-ben megvásárolta a szintén corki Sir John Arnott & Co. sörgyárat, s ezzel megduplázta kapacitását. Ezekben az években a Lady’s Well Brewery több mint 200 saját kocsmát látott el sörrel Corkban és környékén.

A sörfőzde az I. világháború éveit viszonylag szerencsésen vészelte át, de az írországi függetlenségi harcok és a polgárháborús évek csődközeli helyzetbe juttatták. A bajok odáig tetőztek, hogy a fizetési nehézségekkel küszködő Lady’s Well Brewery 1971-ben kénytelen volt az állami tulajdonlás védelme alá menekülni. Az ír vagyonügynökség, a Foir Teo két részletben – 1974-ben és 1976-ban – eladta a sörgyárat egy különféle alkoholos és üdítőitalokat gyártó és forgalmazó szakmai befektetőcsoportnak. A sörgyár neve ekkor változott Murphy’s Brewery Limitedre.

Az új tulajdonos rohamtempóban látott neki a sörgyár talpraállításának. Első körben megszabadultak a sörgyár kocsmáitól, majd új palackozóüzemet építettek. A pénzügyileg rendbetett, s ismét növekvő eladásokat produkáló Murphy’s sörgyárat végül 1983-ban a holland söróriás, a Heineken vásárolta meg, új fejezetet nyitva ezzel a sörfőzde történelmében. 1985-ben pedig a régi sörgyár helyett 120 millió dolláros befektetéssel egy vadonatújat építettek, a régi serfőzde azóta múzeumként funkcionál. 2001-ben a tulajdonos Heineken a sörgyár nevét is megváltoztatta. Az ír sörpiac 18%-át lefedő Murphy’s neve 2001. májusától Heineken Ireland.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr332091496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása