Hozzávalók: 1 csomó leveszöldség, étolaj, 3 deka liszt, 1 fej vöröshagyma, 2-3 babérlevél, 1 kis csípős zöldpaprika bors, 1 liter. savanyú káposztalé, 1-2 dl langyos víz, só, bors
Elkészítés: A leveszöldséget (sárgarépa, petrezselyemgyökér, pasztinák, zellergumó) megtisztítjuk, megmossuk és karikákra vágjuk, majd forró olajon megpároljuk. Meghintjük liszttel és megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, babérlevelet és a csípős zöldpaprikát. Az egészet rövid ideig pároljuk, majd öntünk hozzá egy kevés langyos vizet. Amikor a zöldségfélék megpuhultak, hozzáöntjük a savanyúkáposzta-lét, és lassú tűzön 15-20 percig főzzük.
Tehetünk a levesbe külön megfőzött rizst vagy apróra vágott savanyú káposztát is. A tálalóedénybe karikákra vágott kolbászt vagy virslit is tehetünk, hogy a korhelylevest dúsítsuk vele. Ezt a levest a Balkánon nagy eszem-iszomok után szokás kínálni, amikor a gyomorra ráfér egy kis kímélet.