Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szerb korhelyleves macskajajra
2013. április 14. írta: Árpa Jankó

Szerb korhelyleves macskajajra

macska-jaj.jpgHozzávalók: 1 csomó leveszöldség, étolaj, 3 deka liszt, 1 fej vöröshagyma, 2-3 babérlevél, 1 kis csípős zöldpaprika bors, 1 liter. savanyú káposztalé, 1-2 dl langyos víz, só, bors

Elkészítés: A leveszöldséget (sárgarépa, petrezselyemgyökér, pasztinák, zellergumó) megtisztítjuk, megmossuk és karikákra vágjuk, majd forró olajon megpároljuk. Meghintjük liszttel és megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, babérlevelet és a csípős zöldpaprikát. Az egészet rövid ideig pároljuk, majd öntünk hozzá egy kevés langyos vizet. Amikor a zöldségfélék megpuhultak, hozzáöntjük a savanyúkáposzta-lét, és lassú tűzön 15-20 percig főzzük.

Tehetünk a levesbe külön megfőzött rizst vagy apróra vágott savanyú káposztát is. A tálalóedénybe karikákra vágott kolbászt vagy virslit is tehetünk, hogy a korhelylevest dúsítsuk vele. Ezt a levest a Balkánon nagy eszem-iszomok után szokás kínálni, amikor a gyomorra ráfér egy kis kímélet.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr765222264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása