Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Újabb eltérített márka
2013. február 17. írta: Árpa Jankó

Újabb eltérített márka

arany fácán.jpgValamikor a sörhiányos 70-es években, amikor a Söripari Vállalatok trösztje gyáraiban cseh és szlovák sörkülönlegességeket palackoztak, néhány piros útleveles turista már megkóstolhatta az akkori Csehszlovákia új sörét a hurbanovói – ógyallai – Zlatý bažantot.

Rövid idő múltán már nemcsak a közértek pultjain, de a vendéglátásban is fel-felbukkant a márka, és a Szilágyi Erzsébet fasorban még egy elegáns vendéglátóhelyet is elneveztek róla.

A kilencvenes években a Heineken magyarországi gyára, Ógyallától mindössze harminc kilométerre, Komáromban volt. A legkorszerűbb sörgyárban az addig is gyártott Amstel, Talléros és Fregatt sörök mellett 1998-ban kezdték meg a Heineken és a Zlatý bažant hazai főzését.

Mikor a Heineken bekebelezte a Brau Uniont, a komáromi gyárat bezárta és a sörök gyártása Martfűn és Sopronban folytatódott. A Zlatý bažant név 2012-ig tartotta magát: megbízható liszensz márkaként jegyeztük, az egyik legjobb, itthon főzött, nagyüzemi sörként. Sajnos ennek immár vége, immár van eredeti magyar Arany Fácán: egy a Zlatý bažant-nál alacsonyabb árkategóriában, némileg lebutítva piacra dobott sör. A jól hangzó, márkanév mögött azonban sajnos egy gyenge minőségű, híg lötty űz csúfot a Zlatý bažant névből. Kár érte!

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr475084896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alehunter 2013.02.18. 22:54:33

naezdeszörnyű. ez már olyan sz-r, hogy beteg se lesz tőle az ember egész egyszerűen azért, mert lehetetlen annyit meginni belőle, hogy ártson - az az egy doboz is nehezen ment.
süti beállítások módosítása