Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sörtőzsde
2011. október 19. írta: Árpa Jankó

Sörtőzsde

A sörtőzsde nem tévesztendő össze a Wall Streettel. Ez a söröző-elnevezés olyan vendéglátóhelyet takar, ahol a sörárak a tőzsde szabályai szerint ingadoznak. A sörtőzsde megvalósításához persze olyan helyiségre van szükség, ahol egyszerre több száz vendég is szórakozhat, hiszen ez biztosítja azt, hogy a tíz-tizenöt féle csapolt sör hordói naponta kiürüljenek.
Ennek biztosítéka pontosan az, hogy a sörök árai a fogyással egyenes arányban nőnek illetve csökkennek. Az információk több monitoron is megjelennek; így a vendégek folyamatosan figyelemmel kísérhetik a sörök árának ingadozását. A számítógépes program rögzíti a „vételi szándékokat” és minden eladást – az árfolyamváltozások is azonnal megjelennek a képernyőkön.
A csapolt sörök ára nyitáskor azonos, de amint az első sört lecsapolják beindul a tőzsdejáték és minden megváltozik. Az eddigi jegyzett legerősebb hossz az induló ár négyszeresén kimért söré – valaki nagyon sokat fizetett azért, hogy kedvenc sörét ihassa. Az átlagos tőzsdei napokon az áringadozások jellemzően plusz-mínusz ötven százalékon belül maradnak. A sörtőzsdei résztvevők megélhetnek hosszokat és besszeket, de a program gyengeségének mondható, hogy határidős ügyletek nem köthetők, így csak ki kell várni a rendeléssel a kevésbé fogyó sörök árzuhanását. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a „részvényesek” kevésbé törődnek a márkahűséggel, mint azzal, hogy a legkedvezőbb áron jussanak a sörükhöz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr862897061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.10.21. 10:32:11

Veszprémben az Italtőzsde nevű helyen is változtak az ital árfolyamok, bár nem hiszem, hogy a fogyasztástólfüggően.

freemind93 2011.10.21. 10:33:54

Nade hol van ilyen itthon?

A vakegerben van italtozsde, de csak sopronit es edelweiss-t lattam rajta.

traktakoma 2011.10.21. 12:17:15

@freemind93: itthon majd akkor lesz, ha kocsmárosokat nem veszi meg kilóra valamelyik multisörgyár.

kuponblog · http://kuponblog.blog.hu/ 2011.10.21. 12:36:50

Hát az alapötlet nekem nagyon tetszik :) Ha esetleg megtudjátok hol van ilyen hely azt írjátok be ide kommentbe :)
süti beállítások módosítása