Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Söríz-leíró I.
2011. szeptember 03. írta: Árpa Jankó

Söríz-leíró I.

buzafold.jpg

Már az általános iskolában is tudtuk, hogy akik a legtöbbet beszélnek a pináról, azok rendelkeznek a legkedvesebb konkrét tapasztalattal erről a sokak számára nedves kedves testrészről. Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy ezek a fantáziadús elbeszélések nélkülözhetetlenek voltak szexuális fejlődésünk során.

A sörleírások esetében viszont annak ellenére, hogy szereztünk tapasztalatokat, nem próbáltuk megmagyarázni másoknak, hogy milyen gyümölcsös, meg karamellás ízektől jutottunk el a hányásig rosszullétig. A sörökről úgy beszélni, mint a borkóstolók, az egyfajta aberáció, ami a többség számára éppoly úri huncutság, mint a borok, kiköpéssel végződő, nagyképű bírálata. 

Most induló sorozatunk szándéka, hogy a szélesebb közönség számára is érthetővé tegyük a sörleírás szakkifejezéseit. Tesszük ezt annak ellenére, hogy tudjuk igyekezetünk pedagógiai szempontból tökéletesen értelmetlen, de reméljük, hogy az a néhány ember, aki fogékony a sörgasztronómia iránt munkánknak köszönhetően maga is kedvet kap, hogy ne csak vedelje, de verbálisan is kifejezésre juttassa a sörről alkotott véleményét. Íme első példánk:

Szebeni Ászok: "könnyű, illatos, édeskés és friss ízzel találkoztunk, mintha egy egészséges, aratásra érett gabonatáblába harapnánk."

Ehhez a hibátlan, a lényeget tökéletesen kifejező mondathoz nincs mit hozzátenni, a sör forradalmian új leírásra tett kísérlet tökéletesen sikerült, az eddigi kísérletekhez, melyek a borleírások sablonjait követték, végre a kiléptünk a bor árnyékából és pontosan tudhatjuk, hogy mire számíthatunk ha jövőre aratás előtt egy gabonatáblába harapunk.

Örülünk, hogy a kézműves sör divatba jött, mert így reményeink szerint további, az alábbihoz hasonló szórakoztató ismertetéseket is olvashatunk az Index oldalán.

"A habja hamar elmúlik, de az íz mindenért kárpótol, itatja magát, a színe halvány, de egészséges – ennek kapcsán elgondolkodtunk azon, hogy a gyári sörök élénk színét vajon színezőanyagnak, vagy másnak köszönhetjük? A kézműves sör mindig friss, simogató és garantáltan eredeti. Már a nagyobb éttermek is felfedezték a házisörök világát, a Rizmajer főzde megrendelői között van már egy francia étterem is, ahol felvették az italkínálatba terméküket. Egy-egy vendéglő is rendel, de őket általában kilóra megveszik a sörgyárak, ezzel pedig egy kisüzem nem tud versenyezni."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr203201013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.09.05. 18:18:43

legkedvesebb = legkevesebb :) ugye?

akkor ez most valami bevezető a kóstolók/lások birodalmába?
izgatottan várjuk a konkrétumokat

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2011.09.06. 09:38:30

@Mantlesorrow: Freudi elütés. Ha pina akkor a legkedvesebb és a legnedvesebb szó adekvátabb, de jelen esetben természetesen a legkevesebb a helyén való.

Serpocak 2011.09.12. 11:30:42

Nem mind kedves, ami nedves! :)
süti beállítások módosítása