Miért iszom Litovelt?
2011. augusztus 21. írta: Árpa Jankó

Miért iszom Litovelt?

Ritka az olyan kocsma a városban, ami nem a trendeket követi és mégis népszerű. Pedig a recept egyszerű: megfizethető áron, változatos kínálat cseh sörökből. Ennek ellenére ilyen kocsma jelenleg egyetlen van Pesten a Hegedűs Gyula utcai Pivo.

A Ferdinánd inkább étterem és meglehetősen hanyag a sörcsapolás, a Hrabal remek, de csak Postriznyt csapolnak.

Nem véletlen, hogy a Pivo forgalmát elsősorban a sör – a város távoli pontjairól érkező – szerelmesei és nem az újlipótvárosiak adják. Őket azonban könnyen érheti csalódás, ha a nyitás közeli időpontban érkeznek.

Legalábbis a mi tapasztalataink szerint. Már azt is szomorúan konstatáltuk, hogy a kezdeti tizenegyes nyitás egyre későbbre – egyre, majd kettőre – halasztották. (A Frühschoppennek úgy látszik nincsenek hazai hívei, illetve akinek ideje, kedve lenne egy délelőtti sörözéshez, a pénznek lehet híjával.)

A magunk részéről némi keserű szájízzel, de tudomásul vettük, hogy a mi délelőtti sörözéseink kedvéért nem érdemes dél előtt kinyitni. Azt viszont nehezen tudjuk tudomásul venni, hogy a Pivo, aminek kedvéért hosszabb utazást is vállaltunk, a nyitvatartási időben, többször is lehúzott ráccsal fogadott bennünket. Harmadik alkalommal logó orral és kiszáradt szájpadlással káromkodva fogadtuk meg, hogy ide többet soha!

Öröm az ürömben, hogy szerencsénkre felfedeztük, hogy egy saroknyira a Pannónia utcában működik a város legolcsóbb cseh sörözője, ahol Soproni árban többféle Litovel sört is kipróbálhatunk.

(Fotó: Gyimesi Zsuzsa)

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr913168212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ogreface 2011.08.23. 17:47:57

Úgy látszik, hogy ez egy Bp. betegség. Ha már ügyesen felfuttatunk egy jó helyet, akkor próbáljuk meg azt minél hamarabb, hanyagsággal és nemtörődömséggel tönkre tenni. Jön a hanzlival való ügyeskedés, a kiszámíthatatlan nyitva tartás, a kellemes, alapból nem túl hangos kocsmazajt túlharsogni próbáló, egyre hagosabbra vett kereskedelmi rádiók üvöltése. Kár értük... :(

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2011.08.24. 21:24:07

@Ogreface: Nem akartam máris temetni a Pivo-t, amit természetesen ma egy késő délutáni időben, fogadalmam ellenére meglátogattam a Morvaföldi Pincesörért. Telt ház fogadott, pedig állt a fülledt levegő, olykor vágni lehetett a füstöt, de mégis mindenki boldogan szürcsölgette sörét. A Stella Artois-tól itt maradt csilivili sörbáros dizájntól eltekintve, olyan volt, mint egy brünni sörözőben.

Ogreface 2011.08.25. 17:44:44

@Árpa Jankó: Nem temetni kell őket, hanem valahogy felhívni a figyelmüket a hibákra. Erre például nagyon jók lennének ezek a sörös blogok, persze csak ha a tulajok is olvassák őket. Valaki ért belőle, valaki nem. Biztos, hogy van olyan is, aki úgy gondolkodik, hogy "így is megy a bolt, magasról szarok rátok", de remélem ez egyikre sem jellemző...
süti beállítások módosítása