Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Örömhír
2011. január 07. írta: Árpa Jankó

Örömhír

 

Örömhír járja be az internetet és ujjonganak Európa-szerte. Megvan a magyar EU elnökség saját különbejáratú gasztrobloggere! Ő nem más mint a híres-nevezetes Csíki Sándor, aki úgy véli, hogy „ a 2011-es év uniós elnökségünk éve, márpedig ebben az időszakban szükség lehet az internetes napló műfajára, s egy gasztro-bloggerre is. Így kerültem én erre a honlapra, így lettem az első magyar uniós elnökség első hivatalos gasztro-bloggere.” (http://www.eu2011.hu/hu/hir/csiki-sandor-az-elnokseg-gasztrobloggere)
Csíki úrtól azért még egy mondat, csak, hogy lássuk nem érdemtelen lett bérblogger és udvari talpnyaló: „Hazánk történelmileg kialakult és kisebb közösségeit nagyobb szellemi egységbe szervező gasztronómiai anyanyelvét összefoglalóan magyar gasztronómia névvel különböztetjük meg más nemzetek hasonló módon szerveződő gasztronómiájától.”
 
Nekem a bloggerség pont azt jelenteti, hogy személyes, független műfaj – melynek nincsenek kőbe vésett szabályai és a blogger azt írja le, amit gondol, arról számol be amit érez. Amit ír azt nem pénzért, hanem szenvedélyből, elkötelezettségből, grafomániából, vagy annak reményében teszi, hogy mondanivalója másokat is érdekel.
Ez teszi a bloggert és a blogot veszélyessé a hatalom szemében. Nem véletlen tervez lépéseket a sajtószabadságot eddig is korlátozó kormány. Úgy tűnik, hogy lesznek olyan blogok, amelyeket nyilvántartásba vesz a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság, így a többi médiumhoz hasonlóan a blogger is bírságolható is lesz.
Ez a veszély a hivatalos udvari-bloggereket nyilván nem fenyegeti.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr742568327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-kk- 2011.01.08. 10:19:23

szia,

remélem, nem sértelek meg vele, ha teszek két észrevételt:

- a blogírás eleinte ugyan lehet, hogy "nem pénzért, hanem szenvedélyből, elkötelezettségből, grafomániából" eredt, de mint minden műfajban, szerintem itt is már a kezdetektől megjelentek a fizetett, probmóciós, stb. blogok, így tiltakozni ellenük nagyjából akkora naivitás szerintem, mint ha a fizetett újságírást, vagy a költői tiszteletdíjat kifogásolnád.

- a médiatörvény értelmező rendelkezései szerint a törvény hatálya alá a gazdasági szolgáltatásként működő felületek tartoznak (2010, évi CLXXXV. törvény, 203.§, 40,, 41., 60. pontok). Eszerint meg épphogy Csíki úr blogja tartozik a rendelkezések hatálya alá (legalábbis szerintem nem ingyen főbloggerkedik), a Serteperte blog meg nem.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.01.08. 12:32:08

@-kk-: szó szerint persze, hogy az udvari blog oda fog tartozni - de valószínű, hogy nem fog olyanokat írni, ami miatt akár csak el kellene gondolkodnia azon, hogy kaphat a nyakába egy kellemes büntetést...Udvari bloggerként biztos nem, hisz megbízható káder kell gasztrobloggernek is...Minden szinten ilyen lojális emberkék vannak - láss csodát, még blogger szinten is eljutottunk idáig...Iszonyatos baromságokat nyilatkoztatnak ki mindenhol manapság köztársasági elnöktől miniszterelnöki szóvivőkön át gasztrobloggerekig...Tiszta Bástya és Pelikán, na meg Virág elvtrársi világ ez már...
Ez a gazdasági szolgáltatás meg amúgy simán ráfogható bármire...Azt is rá lehet fogni, hogy Serteperte blogja promóciós célokat szolgál ehhezahhoz a könyvhöz, stbstb. Ez is a nagy baja ennek a törvénynek, hogy jogi nyelve pongyola, nem konkrétan megfogalmazott. Az értelmezése pedig egy hatóságra van bízva, aki a saját rendeleti kereteivel megáldva fog mindenről, mindenkiről dönteni...Majd Annamari fogja meghatározni, hogy Annamari rendeleteinek megfelel e Serteperte blogja...Röhej

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.01.08. 12:35:14

@-kk-: az meg már megint vérciki szerintem, hogy egy bloggernek el kell gondolkoznia azon, hogy most mi lesz az ő kis molyolásával...vajon a tv. hatálya alá tartozom e? Micsoda egy abszurd baromság ez?
Ez a maffiózó társaság, aki most kormányon van, kicsit rossz irányból közelíti meg az európai normákat...
Azt nyilatkozzák mindenhol, hogy nem olvasták el rendesen külföldön ezt a rettenetes médiatörvényt, s úgy bírálják...szerintem meg ott lett elbaszva az egész eleve, hogy megcsinálták magát a jogszabályt...

-kk- 2011.01.08. 12:53:45

@főzdevadász: szerintem a törvények 99%-áról azt sem tudjuk, hogy megszülettek; és ha a médiatörvény nem keltene nagy felhajtást (logikusan, hiszen ha a társadalmi alrendszerek közül épp a médiát szabályozza, amelyik történetesen épp a felhajtásért is felelős), ez sem tűnne fel, és így el sem gondolkozna rajta az egyszeri blogger , hogy a hatálya alá tartozik-e.

-kk- 2011.01.08. 12:57:45

@főzdevadász: én személy szerint nagyjából világosnak érzem, hogy az számít gazdasági tevékenységnek, ami után pénzt kapsz, tehát ha az NMHH meg akar büntetni, akkor az ő dolguk bizonyítani, hogy te a kifogásolt bannerből, cikkből, stb-ből valamilyen haszonra tettél szert.

Persze abban teljesen igazad van, röhejes, hogy ezt csak tippelgetni lehet és nincs egy világos értelmezés róla.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.01.08. 13:19:41

ez mid szép és logikus - volt eddig..
mert például a mostani jogi környezetben nekem kellett nyilatkoznom arról, hogy maradok a saját magánjogi szerződésemmel kiválasztott, deklarált és elfogadott magánnyugdíjpénztáramnál tag....tehát simán megfordul ezentúl a rend, s majd neked kell bebizonyítanod, hogy ez nem gazdasági tevékenység...és ha nincs igazuk, akkor Annamariék majd hoznak egy rendeletet, hogy de igen. Nagyon de nagyon veszélyes ez az út, s nem a törvény fog a cenzúra közvetett módszerével élni, hanem az újságírók kényszerülnek majd öncenzúrára, nehogy válogatás nélkül szakadjon a nyakukba egy 25milliós büntetés...
süti beállítások módosítása