Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Beer street and Gin lane
2010. december 22. írta: Árpa Jankó

Beer street and Gin lane

 „William Hogart két rézmetszete közül az egyiknek Gin Lane a címe, lepusztult városképet ábrázol, az egyik ház éppen rádől lakóira, az utcán tántorgó, verekedő sokaságra. A kép előterében csonttá soványodott és elhülyült emberek delirálnak.

A másik képen a tiszta, rendezett Beer Street látható, az egyik ház tetején szorgos ácsok munkálkodnak éppen, emelvényen állva piktor gyakorolja művészetét. Vidám és nagyhasú mesterek üldögélnek asztaluk körül, melyen rettentő ónkupák között kéziratok hevernek, jelzendő a sörivó állampolgár szellemi nyitottságát. Két halaskofa is feltűnik, halakkal és hatalmas kupával, ők is valami szöveget tanulmányoznak; ha még azt is figyelembe vesszük, hogy a szerelem sem hiányzik a képről, akkor belátható, hogy a Beer Street a béke, a jólét, a testi, lelki és szellemi harmónia derűs hazája.”

(In: Váncsa István: Sör)
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr1002532127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.12.28. 16:58:18

Nem véletlen. A 18. sz.-ban a gin minősége olyannyira leromlott - a külföldi párlatokra kivetett adó miatt bármilyen hazai szemetet el lehetett adni a szigetországban - hogy a mai Tesco gazdaságos matrózital szintjén mozoghatott. Belepancsoltak mindenféle szemetet. Butult is tőle rendesen, aki itta. Ellentétben a sörrel, amely biztonságos volt, hisz jól behatárolható alapanyagokból, odafigyeléssel főzték.
süti beállítások módosítása