Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Rúgjatok be!
2010. augusztus 13. írta: Árpa Jankó

Rúgjatok be!

Serteperte hétvégi jótanácsa: Rúgjatok be!

Charles Baudlaire prózai költeményében csak egy szót változtattam meg, de a lényegen ez nem változtat: kövessétek a költő tanácsát!

Rúgjatok be, szakadatlanul. Minden ebben van: ez az egyetlen kérdés. - Hogy ne érezzétek az Idő rettentő súlyát, mely vállatokat töri és a föld felé görnyeszt: be kell rúgnotok, szüntelenül. Csakhogy mivel? Sörrel, költészettel vagy erénnyel, ahogy tetszik. De rúgjatok be. És ha néha, egy palota lépcsein, egy árok zöld füvén, szobátok komor magányában felébredtek, mikor már csökkent vagy eltűnt a mámor, kérdezzétek meg a széltől, hullámtól, a csillagtól, a madártól, a toronyórától, mindattól, ami eltűnt, mindattól, ami sóhajt, mindattól, ami tovaring, mindattól, ami dalol, mindattól, ami beszél, kérdezzétek meg, hogy minek az órája van itt; és a szél, a hullám, a csillag, a madár, a toronyóra majd azt feleli nektek: - Itt az óra, hogy berúgjatok! Hogy ne legyetek marcangolt rabszolgái az Időnek, rúgjatok be; rúgjatok be, szüntelenül! Sörrel, költészettel vagy erénnyel, ahogy tetszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr22218688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.08.13. 12:51:44

tegyük hozzá, hogy amennyiben a sört választjátok, úgy jó sörökkel cselekedjétek azt :)

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2010.08.13. 14:53:36

És egyszer legyetek nagylelkűek önmagatokkal is. A drága whiskey mellé olvassatok Kerouacot, vagy abszinttal Rimbaud-ot, Hrabalt Urquellel. De, ha nem szeretitek magatokat Fejős Évát és egy gagyi sört ajánlok!

mr.tejföl 2010.08.13. 15:08:39

Kerouachoz inkább vörsbort javallok a Lajosforrásnál!

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.08.13. 17:22:48

@mr.tejföl: ahol "a legjobb kirándulás 966-ban volt"
:o]
Mert vegyük be az irodalom mellé azért a zenét is és emlékezzünk az 1 éve elhunyt Cseh Tamásra és igyunk egy "habzó cseh sört" az étkezőkocsiban
www.youtube.com/watch?v=9wE8eH2Wv4M

mr.tejföl 2010.08.18. 10:06:56

@pif: igen, én is Cseh Tamásra gondoltam.
süti beállítások módosítása