Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Csoda a kocsmában
2010. június 09. írta: Árpa Jankó

Csoda a kocsmában

tulip2.jpg

Jókedvűen zöttyentünk le a Tulipán – azaz a Café Droszt – teraszára és azon nyomban rendeltünk négy korsó Pilsner Urquellt. A sör rövidesen párás üvegpohárban érkezett. Az ital azonban már küllemét illetőleg sem volt túl biztató. Lévén azonban, hogy vállalkozó szelleműek és persze szomjasak is voltunk, belekortyoltunk az opálos löttybe.

Sajnos azonban a belbecs sem volt különb a külcsínnél. A sör állott, enyhén savanykás volt. Bár a Pilsner Urquell még ebben a formájában is ihatóbbnak bizonyult mint a legtöbb „germánsör” (németesen csengő név, gazdaságosan előállított malátabambi),  mivel nem erre számítottunk – reklamáltunk.

Tettük ezt annak ellenére, hogy hasonló szituációkban szereztünk már rossz tapasztalatokat. Egyszer a felszolgáló, miután meghallgatta a panaszt, belekortyolt (!) a sörömbe, majd közölte nincs annak semmi baja és faképnél hagyott. Mint ezután én azt a sört…

Ezúttal azonban a pincérnő, anélkül, hogy ízmintát vett volna, elnézést kért és vitte vissza a söröket. Hogy a gyalázat ne essen meg ismét, rövidesen az új hordó csapraverésének hangjait hallottuk.

Mi azonban, biztos ami biztos, ezúttal üveges pilsenit rendeltünk. Mikor megérkezett a tálca sör megkérdeztem:– Erre a körre akkor a ház vendégei vagyunk?

– Természetesen! – hangzott a válasz. Ezután azt hiszem érthető, hogy ez az üveges sör, bármilyen más sörnél jobban ízlett mindannyiuknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr342068128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serpocak 2010.06.09. 11:17:23

Tényleg csoda! A haveromat a reklamáció után a szó szoros értelmében kidobták a kocsmából. Félreállt-lesöpörte és örült, hogy nem kapott nagyobb verést.

Ogreface 2010.06.09. 13:41:26

A kerületben a piac mellett van egy régi non-stop kocsma.Régen igazi késdobáló volt,egy ideje már eléggé kikupálódott de azért még sűrűn járnak oda "érdekes figurák".Ott egyszer úgy jártunk a barátommal hogy kértünk két csapoltat.Ránézésre is döglött volt már de szagra meg ízre teljesen.Szóltunk a csaposnak,aki szó nélkül elvitte a két korsót,levette a hordót,az egész rendszert átpucolta,feltette a frisset és elnézést kérve letette elénk az így már hibátlan sört.Így is lehet...
süti beállítások módosítása