Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sört adjatok!
2018. augusztus 25. írta: Árpa Jankó

Sört adjatok!

 irodalom2.jpgSÖRT ADJATOK!
„Tartsátok meg a könyvtáraitokat, tartsátok meg a büntető intézeteiteket, tartsátok meg a tébolydáitokat... nekem sört adjatok. A világnak nem kellenek az erkölcsök, sör kell neki. Nincs szüksége a kioktatásra meg a jótékonykodásra. Az emberek lelkét emészthetetlen dolgokkal táplálják, pedig a sör válik hasznára.
HENRY MILLER (1891-1980)

 

  

 irodalom1.jpg

MIÉRT ISZIK AZ EMBER?

„Az értelmes ember esetenként rákényszerül a részegségre, ha ostobákkal tölti az idejét.” – mondta Ernest Hemingway.

Tekintve, hogy Ernest hírhedt részeges volt, sok idejét tölthette ostoba emberekkel. 
De ezzel vagyunk még így egy páran!

 

 irodalom_11.jpgA SZESZTILALOMRÓL
„Valamelyik hazaküldött heti cikkemben azt javasoltam, hogy tiltsunk be mindent. Úgy tűnik, ha még egy ideig fönntartjuk a szesztilalmat, föltámad a házi szeszfőzés ősi tudománya. Csak idő kérdése, és mindenki csinálni fogja, s jól fogja csinálni. Az ördög, mint rendesen, az isteni akarat ellen dolgozván, úgy látszik, azon van, hogy a háztartás régi művészetének néhány ágazatát fölelevenítse. Tiltson hát be a kormány mindent – cipőt, csizmát, kabátot, kalapot, asztalt, széket – morális alapon, s az ember majd újra elkezdi az ősi házi iparokat, értelmének s lelki békéjének óriási hasznára.”
(Gilbert Keith Chesterton -1874 – 1936)

 

a_sal.jpgJACK KEROUAC SÖNTÉSE
„Belépett egy régi, csupasz padlós, köpőcsészés söntésbe ahol hasas kályhában tűz égett, s öregemberek ácsorogtak tétlenül, sörözve a pultnál. Rendelt egy sört. Egy ősz férfi énekelt, egyik kezében sör, a másikkal határozott, ünnepélyes, öntudatlanul őszinte mozdulatokkal, boldog elszántsággal kísérte a dalt... Martin tudta, hogy néhányan már csaknem fél évszázada ebben a kocsmában isznak... már az 1890-es évek New Yorkjában is itt ittak, amikor a zörgő söröskocsikat izmos lovak húzták a macskakövön, Már apáik is itt ittak az 1840-es évek New Yorkjában, amikor a kikötői utcák fölé belógott a régi vitorláshajók vitorlarúdja... Levette a kalapját, így hallgatta az öregember énekét, amikor véget ért, rendelt az énekesnek egy sört. Fölemelték poharukat s a kocsma két végében ünnepélyesen és tisztelettel ittak egymásra.”
(The Town and the City 1946-1949)

Az egyik kedvencem Frank Sinatrától származik: „Nagyon sajnálom azokat az embereket, akik nem isznak. Felkelnek reggel, és aznap már nem is fogják jobban érezni magukat." 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr1414201945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ladislav Svejk 2018.09.07. 01:08:03

Kerouac igen? Hasek nem? Miért?