Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kis magyar sörirodalom
2015. augusztus 22. írta: Árpa Jankó

Kis magyar sörirodalom

1993 februárjában egy új folyóirat jelent meg Maláta sörirodalmi és kocsmakulturális folyóirat címmel. Ha emlékezetünk nem csal, a lap megjelenését megelőzően a sörről alig-alig jelent meg bármi is. A szigorúan szakmai kiadványok kivételével 1945 után csak Emil Ulischberger Sörivóknak való című munkája jut eszünkbe. A Maláta szerkesztői ezen kívántak változtatni, mikor útjára indították folyóiratukat. Szándékuk egy szórakoztató, ismeretterjesztő és  irodalmi lap készítése volt, amely amellett, hogy választ ad a sörivók olyan fontos kérdéseire, hogy például, hogy kerül a hab a sör tetejére, vagy hány sörgyár működik Kuala Lumpurban, egyben összegyűjti a sör hazai irodalmát és szembeszegülve a trendekkel beszámol a kocsma egykori és mai kulturális szerepéről.

A lap 2001-ig, kilenc évfolyamon keresztül elégíthette ki sörszerető és kocsmajáró olvasói kulturális és irodalmi igényeit. A Maláta antológia írásait ebből a 99 számból válogatták össze, abban a reményben, hogy pontos keresztmetszetét adják a folyóirat kilenc évének.

Néhányan a kötet szerzői közül: Antal B. Gábor, Balla Márton, Bozsik Péter, Fedor Zoltán, Kálnay Adél, Kovács Gábor, Ludwig Emil, Megyesi Gusztáv, Merza Gábor, Mile Zsigmond, Para Kovács Imre, Szárnyas Gábor, Tamáska Péter, Temesi Ferenc, Váncsa István, Vétek György és még sokan mások.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr901841160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása