Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Még hogy jó emberek!
2014. június 07. írta: Árpa Jankó

Még hogy jó emberek!

good-people-drink-good-beer.jpg

A két legnépszerűbb idézet a sörről – a Benjamin Franklinnak féle bonmot, miszerint „A sör bizonyíték arra, hogy Isten szeret minket és azt akarja, hogy boldogok legyünk”, valamint a Hunter S. Thompsonnak tulajdonított „A jó emberek jó sört isznak” – valójában kicsit másként van.

A Benjamin Franklin egy barátjának írt levélben valóban megfogalmazta, hogy van bizonyíték arra, hogy isten szeret bennünket, csak nem a sörről, hanem a borról beszél. (ITT olvasható az eredeti.)

A Thompson féle idézetet is megkurtították, az eredetileg ugyanis így hangzott: „Van egy ősi kelta axióma, amely azt mondja: A jó emberek jó sört isznak. Ez úgy volt igaz, ahogy most. Csak nézz körül minden nyilvános bárban, és gyorsan látni fogod: rossz emberek isznak rossz sört. Gondolkozz el rajta.”

Hunter S. Thomsont a gonzó újságírás atyjának tartják, valójában nagyszerű író volt. Ismerhetjük a Félelem és reszketés Las Vegasban és a Rumnapló című könyveit, illetve az ezekből készült filmeket. Már ennek alapján is nehéz elképzelni, hogy Thomson pozitív gondolatot fogalmazzon meg, hiszen az emberekről egyáltalán semmi jó nem jutott az eszébe, sok mindennel lehet vádolni, de, hogy emberbarát lett volna, azzal semmiképpen.

A magunk részéről persze nem kell egyet értenünk Thompsonnal, abban, hogy rossz sört inni jellemhiba, de ettől még nem rossz ember senki se, ahogy a jó sör ivása sem feltétlen a jóemberség csalhatatlan jele.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr9615970648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása