Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A jégsör
2011. november 27. írta: Árpa Jankó

A jégsör

A sörpiac szereplői évről évre új termékek piacra dobásával kísérleteznek, hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a söriváshoz. Így született meg néhány éve a Labatt Ice Beer nevű terméke is. A Labatt cég jégsörgyártási eljárása a gyártás során megteremti azt a hőmérsékletet, amikor a túlhűtött sör nem zavarosodik meg, illetve ez a zavarosság konzisztens módon jelenik meg. Innét kezdve már csak ezt a kezelhetővé tett zavarosságot kell eltávolítani egy finom szűrő segítségével. Az eljárás eredménye egy tükrösen fényes, jól kiegyensúlyozott sör.

A módszer a régi eljárás olyan újragondolása, mely lehetővé teszi, hogy a jégsört nagyipari módszerekkel állítsák elő. Azaz kihasználják azt a jelenséget, hogy a sörből fagypont körüli hőmérsékleten minden baktérium és szennyezőanyag tökéletesen eltávolítható. Igaz ennek eredménye egy „vegytiszta” sör, melynek ízei is a megszokottnál jóval kevésbé szignifikánsak. Ez a tisztaság azonban könnyen népszerűvé teheti azoknak a fiatal fogyasztóknak a körében, akik eddig pont azért utasították vissza a sört, mert annak túlságosan karakteresek voltak az ízei.

A hagyományos jégsör az „Eisbock” egy véletlennek köszönhetően született. Egy bajor sörfőzde inasa, megunta a sörrel telt hordókat az udvarból a pincébe cipelni, gondolta ráér az másnap is. Mindez egy nagyon hideg téli napon történt és az udvaron hagyott hordókban másnapra jéggé dermedt a sör és a hordók szétrepedtek.

A sörfőző mikor meglátta a jégtömböket felfedezte, hogy azok közepe nem fagyott meg. A dühtől tajtékozva megparancsolta az inasnak, hogy vágja fel a jeget és büntetésből igya ki a barna löttyöt. Az inas engedelmesen kiszürcsölte a gyanús levet, de nem lett rosszul a malátaízű, édes és erős italtól, viszont alaposan becsiccsentett – a sörfőző pedig felfedezte a jégsört.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr423420600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Annafi 2013.01.30. 02:05:26

"hogy a fiatalok is kedvet kapjanak a söriváshoz"

A fiataloknak nagyon is sok kedvük van hozzá :) Legalábbis az én környezetemben mondjuk kb. 10-ből 1-2 fiatal nem szereti :)
süti beállítások módosítása