Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nemcsak innivaló
2010. április 09. írta: Árpa Jankó

Nemcsak innivaló

Németországban dolgozó barátom tegnap egy rakat sörrel és némi „bratwursttal” érkezett meg hozzám. Tisztes sörivó ilyenkor legelébb a sört teszteli. A kolbászkákra később kerít sort, még azt is megkockáztatja, hogy a főzésre már sor sem kerül. Szerencsénkre azonban az éhség ezúttal erősebbnek bizonyult a szomjúságnál és miközben kóstolgattunk a finom német söröket, nekiláttunk a „bratwurst” feldolgozásához is.

Miközben az én kedvencemet, a finom Erdinger barna búzasört kortyolgattunk, egy megbízható serpenyőben zsírt hevítettünk. Ebben gondosan minden oldalán hirtelen megsütöttük a kolbászkákat, majd hozzáadtuk az apróra vágott vöröshagymát. Mikor ez is üvegesre pirult megszórtuk egy kevés liszttel és pár percig a serpenyőt időnként megrázogatva összepirítottuk az egészet, majd felöntöttük két deci világos sörrel, és tíz percig fedő alatt pároltuk. Ezalatt nemcsak az üvegben maradt Jevert ittuk, meg hanem egy újabbat is felbontottunk, éhségünket csillapítandó.
 
A sörben párolt „bratwurst” állítólag nagyon finom tört krumplival, a köret elkészítéséhez azonban már nem volt kedvünk, inkább kinyitottunk két Paulaner Weißbiert és a kolbászkákat friss kenyérrel ettük meg, ami a serpenyő kitunkolására is remekül bevált.
Végezetül megittuk az utolsó két sört, az estet megkoronázó Kulmbacher Bockot.
A másnapról majd legközelebb.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr431906553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serpocak 2010.04.09. 11:51:56

A Paulanerből én inkább a Salvatort választottam volna. De azért jó lenne nekem is egy ilyen haver.:)

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.04.09. 12:13:18

a Pau Hefe azért igazán finom és előkelő ital :)
Jever van, Kulmbacher Bock lesz

Ogreface 2010.04.09. 18:07:28

Szép este lehetett.Nyugodt,békés,tartalmas...

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.04.09. 20:58:44

Most a labancok a síterepen mértek barna Erdingert, az nagyon finom valóban.

Köszi az 5letet! Ki is próbálom a 7végén ezt a sörös párolást, eddig mindig csak mustárral és/vagy párolt káposztával ettem a Bratwurstot. (Viszont ha így rákészülök, sütök hozzá vmi jóféle savanyú rozscipót...)

Paulaner Shop - www.paulanershop.hu · http://www.paulanershop.hu 2013.03.03. 19:55:51

Összefutott a nyál a számban... Ezt a kolbászos sörös "receptet" szerintem hamarosan ki fogom próbálni... :)

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2013.03.04. 08:06:46

@Paulaner Shop - www.paulanershop.hu: Gondolom a megfelelő sörök a rendelkezésedre állnak!

Paulaner Shop - www.paulanershop.hu · http://www.paulanershop.hu 2013.03.04. 08:23:47

@Árpa Jankó: Naná, egy csomó jó Paulaner, Hacker-Pschorr és Thurn und Taxis söröm van :)