Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Beer Week in Budapest 2018
2018. május 21. írta: Árpa Jankó

Beer Week in Budapest 2018

beerweek.jpgMár ezerrel dübörög az idei év sörös szenzációja, az ezen a héten megrendezésre kerülő „BPBW Beer Week in Budapest 2018” esemény lesz.

A kraft mozgalom beindulásával a hazai kisüzemi sörfőzés is felkerült a világ sörtérképére. Ezt a jelenlétet kívánják a szervezők tovább erősíteni amikor megrendezik a „Beer Week in Budapest 2018” névre keresztelt eseménysorozaot. A dolgok pillanatnyi állása szerint a sör ünnepi hetén tizenhat ország negyven sörfőzdéje százhatvan sört vonultat fel.

A május huszadikán kezdődő fesztivál lényege, hogy a résztvevők a budapesti kézműves sörfőzdékben sorozatos csapfoglalásokat rendeznek, ahol nemcsak a sörkülönlegességekkel, hanem a sörüket önmaguk csapoló sörfőzőkkel is megismerkedhetnek. Beer-geekeknek kihagyhatatlan eseményeket már csak azért is a sörrajongók figyelmébe ajánljuk, mert a bemutatkozó sörök többségét itthon más alkalommal nem igen kóstolhatnák.

A több mint tucatnyi helyszínen egész héten folyik majd a sör a csapokból, hogy aztán a Dürer Kertben a május 25-én és 26-án a résztvevő sörfőzdék mindegyike bemutatkozik. A szervezők szándéka, hogy az általuk „cirkusz”-nak is titulált sorozat fénypontja legyen ez a két nap, ahol a számtalan sörkülönlegesség kóstolható lesz. Az összes sör végigkóstolására feljogosító belépő hat órányi lehetőséget ad a sörkülönlegességekkel történő közelebbi ismeretségre.

A belépő alsó hangon is közel húszezer forint – így gyanítható, hogy sok hazai sörínyenc csak a csapfoglalások alkalmából kortyolhat bele a sörökbe. Ennek ellenére azonban nincs helye a fanyalgásnak, hiszen pontosan tudjuk, hogy a kraft legjobbjai egy átlagos hétköznapon sem kaphatók olcsón, és ilyen rendkívüli alkalomra, hogy Budapest legyen a sör fővárosa, valószínűleg egy évig kell majd várni.

A résztvevő sörfőzdékkel és a helyszínekkel ITT ismerkedhet meg

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr2013991748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása