Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tócsni
2017. október 15. írta: Árpa Jankó

Tócsni

platzky.jpgMa a sörgasztronómiai hét alkalmából kedvesem az egyik kedvenc sörkorcsolyámmal, tócsnival lepett meg. A nagyanyám szudétanémet volt ő valamiért platzky néven emlegette és szigorúan nagy lyukú reszelőn reszelte le. Az így létrejött tulajdonképpeni tömbösített szalmakrumplit is nagyon szerettem, de az igazi kedvenc a szinte pépes tésztájú krumplilepény – hogy erről a névről se feledkezzünk meg. Ma ilyen készült, rengeteg fokhagymával – naná! – és a végén kapros tejföllel megkenegetve faltam be belőle a képen látható mennyiséget.

A sör csak illusztráció, mert természetesen – még ha sörgasztronómus barátom meg is ró érte – én egy barna duplabakot ittam hozzá.

A képen látható macska tartozéka minden étkezésnek, de nem vegetáriánus, ezért hány fittyet a lepénynek, ugyanis figyelmét a munkaasztal felé fordítja, ahol ép kedvenc sonkáját szeleteli a gazdája az általa kedvelt csíkokra.

 

Egy sörös tócsni recept:

Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 1 db egész tojás, 2 dl világos sör, 2-3 evőkanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, 1 púpozott mokkáskanál sütőpor, 1 mokkáskanál törött feketebors, 1-1 késhegynyi őrölt gyömbér és reszelt szerecsendió, ízlés szerint só, 5 evőkanál olaj.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, és nyersen lereszeljük. Összekeverjük az előzőleg habosra felvert tojással, a sörrel, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel.

Ezután hozzáadjuk a sütőport, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy a galuskatésztánál kissé hígabb legyen. Ezután belekeverünk egy evőkanál olajat, és evőkanállal adagolva, kis halmokat engedünk bele egy enyhén kiolajozott teflon serpenyőbe. Ha az alsó fele pirosra sült, óvatosan megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük.

A maradék világos sört sütés közben nyilván megisszuk. De semmi gond mert, a sörlepényhez bármilyen otthon található sör is ideális. Ha esetleg nem lenne, akkor ugorjuk le a szomszédos kocsmába, mert a sörlepény szárazon nem maradhat!

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr442297402

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Álcázóművész 2017.10.16. 12:46:51

Mit üzen a web? Heti alkoholos hírek, költemények: Az éhség nem más, mint álruhába öltözött szomjúság. A Heti sajtót olvasd eszerint! Hétszentség'17/41 2017. 10. 09. Úgy döntöttem, összeszedem, hogy nálunk fejlettebb kocsmakultúrával rendelke...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ogre Face 2017.10.15. 00:56:43

Egyébként van egy étterem, ahol szenzációs változatát kóstoltam már ennek a remek kajának. Fogják a jó fűszeres, kisütött tócsnit, megrakják pácolt, enyhén fűszeres szűzérmékkel, megdobálják, csípős, csöves pepperóni paprikával, aztán az egészet befedik finom, sűrű, tejfölös juhtúróval és visszatolják egy kis időre a kemencébe. Rettenetes mennyiségű sört lehet rá elfogyasztani!
süti beállítások módosítása