Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hova lettek a német sörök?
2017. október 03. írta: Árpa Jankó

Hova lettek a német sörök?

hova lett.jpg

A sörért szerencsére többnyire jó mélyen kell a hűtőbe nyúlni, de vajon hova tűntek a német sörök? A kérdés a hazai Oktoberfesten fogalmazódott meg bennem, ahol alig voltak német sörök. Hova tűnt a DAB, a Jever, a Wernesgrüner, a Warsteiner, a Bitburger, az Innstadt, a Diebels Alt, hogy csak néhányat említsek a szerencsére liszenszben nem gyártott márkák közül?

Oké! Itt-ott kapható némelyik, de ez ahhoz képest, hogy egy-két évtizede mennyire népszerűek voltak ez édeskevés. Legalábbis szerintem. Nagyobb mennyiségben tapasztalataim szerint, csak a végtelenül lebutított liszensz sörök kaphatók. Olykor még az eredeti Paulanerbe botlok bele és az újabban a Sparokban kapható Eichbaumba.

Mi történt? Hova lettek a német sörök és a német sörök nimbusza? Csak arról lenne szó, hogy drágák? Vagy elég volt a dicsőség elmúlásához, hogy hazai sörsznobjaik ejtették őket, hogy a sörforradalom zárójelbe tette létjogosultságukat? Vagy esetleg csak arról van szó, hogy a divat változik: a német sörök divatját követte az angol, majd a belga, a cseh sörökét - most meg a túlkomlózott házisörök reneszánszát élvezhetjük. Mi következik? Mi lesz a következő sikersztori?

Megannyi kérdés. Van-e rájuk válasz?

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr815591430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PaulanerShop · www.paulanershop.hu 2018.09.28. 14:43:15

Szia!

Véleményem szerint megírtad a választ: "...most meg a túlkomlózott házisörök reneszánszát élvezhetjük."

Úgy látom, ma egyre nagyobb divatja van a hazai kézműves söröknek. Hogy ez jó vagy nem mindenki döntse el magának. Már nem csak kisebb nagyobb sörfőzdék vannak, hanem lehet kapni "csináld magad otthon a sört" kezdő csomagokat. Ennek is vége lesz majd és akkor jönni fog más, hogy mi és mikor, azt nem tudom.

Ha belegondolsz nincs ez másképp az égett szeszekkel. A rendszerváltáskor mindenki nyugati piákat ivott. Óriási divat lett a whisky. Mert végre mi is hozzájutottunk és nem csak a Dallasból láthattuk, ahogy Jockey Ewing vigyorogva kortyolgatja. De nagy buli volt a só nyalogatás és a citromba harapás is tequila-zás közben.

Aztán leáldozott ezek csillagzata is. Szépen átvette a szerepüket a jó magyar pálinka (amit személy szerint nem bánok, persze csak akkor, ha valóban jó az a pálinka).
Közel négy évig vezettem egy kisvendéglőt. Amig eladtunk egy üveg whisky-t, addig legalább tíz üveg pálinka ment el.
Ami még tartja magát az a Jäger és az Unicum és a brutális reklámkampánya miatt jön fel az Aperol.

Visszatérre a sörre, az is lehet, hogy a divathoz hasonlóan ez is körbeforog és ismét a német sörök felé fordul majd a hazai sörkedvelő társadalom. Meglátjuk.
süti beállítások módosítása