Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Édes keserűségek
2017. május 15. írta: Árpa Jankó

Édes keserűségek

riserva.jpg

Nem véletlen, hogy egy sörös blogon örömmel számolunk be az Unicum család egy újabb tagjának születéséről, hiszen Magyarországon az ivási kultúra igen fontos eleme a sörhöz kísérőnek fogyasztott Unicum. Nem készítettünk ugyan felmérést, de meggyőződésünk, hogy az Unicum, mint kísérő egészen biztos veri a vodkát és a pálinkát is ebben a műfajban.

„Keserűségek, amik megédesítik életünket" – írta anno Emil bácsi a Zwack Múzeum igazgatója évekkel ezelőtt, amikor az Unicum család még csak egyfajta gyomorkeserűt jelentett. Ahogy talán már senki nem emlékszik vissza azokra az időkre, amikor a hazai Unicum ritkasága okán igazi unikumnak számított. A titkos receptet ugyan a Zwack család magával vitte az emigrációba, de a Likőripari Vállalatnál továbbra is gyártottak gyomorkeserűt Unicum néven.

A rendszerváltáskor a recept és a család is visszatért – és az Unicum sem hiánycikk. Sőt az márka azóta két taggal a Unicum Nexttel és az Unicum Szilvával bővült és most itt a legújabb Unicum a Riserva, melynek különlegessége az egyedülálló gyártási eljárásában, a „dupla hordós” érlelésben rejlik. A termék alapját képező Unicumot először a budapesti Soroksári úti pincerendszer legnagyobb és legidősebb - ebben az évben éppen 80 éves születésnapját ünneplő - hordójában érlelik.  A hosszú évtizedek során a hordó dongáiban képződött speciális anyag az úgynevezett „fekete méz”, amely az Unicum Riserva legdominánsabb összetevője.

A 80 éves hordóból tokaji aszús hordóba kerül az Unicum, innen ered a „dupla hordós” érlelés kifejezés. Ez a jellegzetes gönci hordós eljárás lágyságot és Tokaj utánozhatatlan karakterét adja. Az Unicum Riservát Zwack Izabella pincészetének, a Dobogó Pincészetnek a 2007-es évjáratú Tokaji aszúja teszi teljessé, amely a meglévő karakterjegyeket még inkább kiemeli és lekerekíti. Az Unicum Riserva így válik egy különleges szuperprémium termékké, mely minden bizonnyal még a sörivók számára is több lesz, mint egyszerű „kísérő” a sör mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr9712379041

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Legalább látszik rajtad! 2017.05.22. 12:12:57

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. Nézz magadra! Megint ittál? Csillog a szemed. Mondjuk jól áll. Túl sok inger ér a Heti sajtóból, az a baj. Hétszentség'17/20 2017. 05. 15. Jártunk a megnyitón, és beültünk reggelizni is a Typó...

Trackback: Dolgozik benne az ital 2017.04.03. 15:45:47

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. A munka akkor is nemesít, ha távolról nézed, és tapasztalati úton közelítesz a jövőbeli problémák végeláthatatlan sorára. A Heti sajtó hasonlóan működik. Távolról közelít és mutatja, hogy dolgozik az...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása