Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Utazások Hraballal
2017. február 18. írta: Árpa Jankó

Utazások Hraballal

szlalom.jpg

Tomáš Mazal neve a Hrabal-rajongók számára ismerősen cseng. Mazal – költő, irodalomtörténész és fotográfus – az író utolsó éveiben Hrabal egyik segítője, kísérője volt. A Bohumil Hrabal zajos magánya (Spisovatel Bohumil Hrabal, 2004) című könyve magyar nyelven is kiadásra került Kocsis Péter és Svoboda Róbert fordításában a Sziget Kiadónál.

Ebben a könyvben, mely Molnár Éva és Polgár László fordításban látott napvilágot, Mazal egy sajátos útikalauzt nyújt át az olvasóknak. A „Szlalom a Parnasszusra” – eredeti címén: Cesty s Bohumilem Hrabalem (2011) – Hrabal életének cseh- és morvaországi állomásait mutatja be, nagyon gazdag képanyaggal, az író életének dokumentumaival, és ha van ilyen a helyszínnel kapcsolatban, akkor könyveiből vett idézetekkel.

A hrabali életmű iránt nagyon is fogékony magyar olvasó, így Hrabal magyarul megjelent számtalan írása jobb megértéséhez, bepillantást nyerhet az író életébe is. A könyv – ahogy minden útikalauz – nagy segítség azok számára, akik akár gondolatban, akár a gyakorlatban végig szeretnék járni Hrabal életének állomásait. Igaz, az elmúlt évtizedben sok helyszín megváltozott, de a pontos leírásoknak köszönhetően, mégis nagyon szépen kikerekedik az író élete, mely a szerző és a fordító reményei szerint még közelebb hozza Bohumil Hrabalt a magyar olvasókhoz.

(A könyv kapható a Beers and Booksban)

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr1412271660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása