Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Pohártörés és ami ezzel jár
2016. október 30. írta: Árpa Jankó

Pohártörés és ami ezzel jár

eisbock.jpgHosszú évtizedek alatt az ember hozzászokott, hogy a Kőbányai világost egyszerű füles pohárból issza, vagy otthon vizespohárból. Minek is, tett volna másképp, ha egyszer a legtöbb sör tökéletesen élvezhető bármilyen pohárból. Manapság nagyon sok fajta söröspohár közül választhatunk, hiszen ma már minden valamirevaló sörfőzde ajánl különféle poharat a sörkülönlegességeihez. Nem véletlen, hogy igen sok sörivó gyűjti is a különleges poharakat!

Ilyen izgalmas darab az Aventinus Eisbock furcsa formájú pohara. Ilyet keresek én egy kedves barátomnak, aki jó ideje ilyenből iddogált otthon, míg a poharat elérte a végzete: összetört. Hiába van még sok száz pohara, a megszokás nagy úr. Ugyanakkor elmondható a pohárról, hogy nem csak esztétikus, de kifejezetten praktikus is, mivel a pohár befele szűkülő szája illatgyűjtő zónaként működik, és a táguló pohárderék is azt szolgálja, hogy kortyolás közben, az ízek kibontakozása közben is érezzük a sör illatait. A keskeny alsó szár pedig a sör frissességét igyekszik az utolsó cseppig megőrizni.

Szóval kérjük, ha valakinek van cserélni- vagy eladnivaló Aventinus Eisbock pohara írjon a kommentbe vagy üzenjen Facebook oldalunkon!

Apropó, Eisbock! A jegesbak felfedezését egy nagyon hideg téli napnak köszönheti, amikor a hordókban jéggé dermedt a sör és a hordók szétrepedtek. A sörfőző mikor meglátta a jégtömböket felfedezte, hogy azok közepe nem fagyott meg. Megvizsgálta a gyanús löttyöt, és rájött, hogy jégben megmaradt maláta ízű, édes és erős italt finomabb, mint bármilyen addig kóstolt sör. Megjegyezzük, a több évszázados módszerrel készülnek ma is a világ legerősebb sörei, csak a sörfőző nem áll meg az első fagyasztásnál, hanem többször is megismétli azt, mindaddig, míg a kívánt erősséget el nem éri. A világrekorder jelenleg a 67 százalékos Snake Venom (Kígyóméreg) a skót Brewmeister sörfőzőitől.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr5411916181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása