Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

V4 Sörfesztivál
2016. augusztus 22. írta: Árpa Jankó

V4 Sörfesztivál

plaza.jpgSzeptember első hétvégéjén új sörfesztivál-helyszín mutatkozik be. Az Aréna Plaza hatalmas teraszán a Visegrádi Négyek – Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Magyarország – sörei közül kóstolhatunk meg majd több tucatnyit.

Az magától értetődő, hogy a magyar sörök többsége ismert a fogyasztók előtt, ahogy a csehekkel is gyakran találkozunk a különféle sörfesztiválokon. Szlovákia sörei közül a rozsnyói Kaltenecker, a besztercebányai Urpiner sokak számára ismerős, de a kassai Cassa Brewery és a nagyszombati Reštauračný pivovar Sessler sörei azonban itt fognak bemutatkozni a nagyközönségnek. A kézműves sörfőzdék száma Szlovákiában is az évtizedben ugrott meg és tette változatossá a palettát.

A lengyel sörfőzés viszont gyakorlatilag ismeretlen a magyar fogyasztók előtt. Azaz dehogyis hiszen az Argus és a Karpackie feledhető sörei is innét származnak. A lengyel sörfőzés hatalmas fejlődésen ment keresztül a privatizáció óta. Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt a fogyasztás és ma évi kilencvenöt literrel Európa élmezőnyébe itták magukat a lengyelek. Bár a termelés javarészt itt is hatalmas többnyire multinacionális cégek üzemeiben koncentrálódik, de az utóbbi évtizedben itt is elszaporodott kis fözdék visszahozták a lengyel sörfőzés sokszínűségét – így a népszerű balti porter söröket is. Ebből a sokszínűségből kapunk majd ízelítőt a V4 Sörfesztiválon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr5711347146

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Aréna V4 Sörfesztivál 2016.08.29. 13:01:05

Helyszín: 1087 Budapest, Kerepesi út 9-11, Aréna Pláza tetőteraszIdőpont: 2016. szeptember 1-4. 2016-ban első alkalommal kerül megrendezésre a Visegrádi Együttműködés országainak sörmustrája az Aréna Pláza teraszán: a régió 30 sörfőzdéjének több mi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása