Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Brno kocsmái 2.
2016. július 23. írta: Zelovich Gábor

Brno kocsmái 2.

személyes kocsmaajánló

Stopkova Plzeňská Pivnice
Franchise rendszerben működő lánc, ennek ellenére talán a belváros egyik legnívósabb kocsmája. Ez a hely is a klasszikus cseh ivók standardját követi, de elég magas színvonalon. A hely hatalmas: elől-hátul és az emeleten is helyet lehet foglalni, a helyiség közepén méretes bárpulttal. Ez is tradicionális PU hely, mellette barna Kozelt és egy 13°-as polotmavý Master-t csapolnak. Konyhájuk kiváló, viszont a hely árfekvésben magasabb szintet képvisel a városi átlaghoz képest.
http://www.kolkovna.cz/cs/stopkova-plzenska-pivnice-16

Hostinec U Semináru
Gyönyörű, századelős hangulatot árasztó polgári, igényes kocsma/étterem. Szinte minden autentikus: a felszolgálók még kötényben, feltűrt fehér ingujjban, fekete mellényben szolgálnak ki, a söralátét még mindig a hófehér kerámia darab, a napi sajtót újságolvasó keretre csíptetve lehet forgatni. Nem cifrázzák: tankos pilzeni kapható és üveges barna Kozel, és nem több. Persze az a prazdroj nagyon finom. Konyhájuk is nagyon jó, napi menüt is kínálnak. Nyugodt, kellemes hely, nemdohányzó, nyáron teraszuk is van.
http://www.useminaru.cz/ 

Panoptikum
Szinte a Pegas-al szemben található ez a kellemes kis hely, modern, de hangulatos belsővel rendelkező belvárosi krimó. Főként Starobrno-t kínál, kapható 11°-es, 10°-es barna, szűretlen, és amiért ide járunk: Tuplák. Starobrno 11°-es, literes, saját ’brno-s korsóval! Díszes pohárkészletem talán egyetlen hiányzó darabja. Emellett persze csapolnak még búza Krusovice-t, Louny-t, Dačice-t és Březňák-ot is. Dohányzó hely, feltűnően sok csinos hölgy látogatja az esti órákban.
http://www.restaurace-panoptikum.cz/
 
U Formana (Svejk)
Említést kell tennem egy hajdan jó nevű, szinte híres helyről, ami sajnos mára arculat- és/vagy tulajváltáson esett át és ezzel minden jó tulajdonságát elvesztette. A Ceska közepén, központi helyen található, korábban Svejk néven futó söröző anno a klasszikus cseh kocsmák díszes sorát bővítette. Mára egy modern, nem igazán ízléses, stílust nélkülöző tömeg hely lett. Ma Forman Beef & Beer néven hirdeti magát, láthatóan a marhasültek konyhájának kihangsúlyozásával. Sört továbbra is pilzenit csapolnak, emellett Gambrinus is kapható.
http://www.forman-beefbar.cz/en/
 
Hostinec U Bláhovky
Azt mondják itt kapható a legjobb Pilsner Urquell a városban. Ennél szerintem nem is kell jobb reklám. Pici, ódon, klasszikus cseh kocsma, ahol még furcsán néztek ránk, ha nem csehül szólaltunk meg. Nem is mernék egy helyi kísérete nélkül bemenni, a közönsége kinézne egyből. A hátsó szobában régi kártyaasztalok találhatóak, ahol kis fiókokban lehetett mindent elrejteni, ami az asztalra nem fért vagy nem oda való volt. Egyszer ettünk ott csülköt, egy napra előre kellett megrendelni, különben nem is kap az ember. Sajnos már rég nem jártam itt, remélem semmit nem változott. Egy eltűnőben lévő kor maradványa a hely.
Nincs saját honlapja, címe: Gorkého 96/54, 602 00 Brno
 
Divadelni Klub Posledni Leč (Bolek)
A végére hagytam ezt a csodát. Ez egy fekete lyuk, ami beszippant, megrág, kiköp és csak egy méretes fejbe kólintással lehet kitántorogni lépcsőin. A belvárosban található Divadlo Bolka Polívky (Bolka Polivka Színház) kocsmájáról van szó, ami magában hordozza minden bohémságát, őrültségét, lazaságát, szabályok hiányát, amit egy ilyen helytől és embertől elvárhatunk. Bolek Polivka népszerű színész Csehországban, Bohus-t alakítva mi is ismerhetjük az Örökség avagy Gutentag faszikáim (1992) című cseh remekből. Az ő nevét viseli a színház és a kocsma is (Bolek).Ha nem szeretnénk még éjjel hazamenni, de a kocsmák nagy része már bezárt, a diszkó sem vonz senkit, akkor ez a mi helyünk! Éjfél előtt szinte semmi élet nincs itt, viszont hajnali 4-kor még simán kihallatszik a jókedv ezerszínű kórusa.
A hely kicsi, két szint található: a földszinten pult két asztallal, és lépcsőn felfelé még egy apró szint hatalmas színezett félkör üvegablakkal az utca felé nézve. A lépcső felett egy hatalmas plafonra ragasztott, így fejjel lefelé lógó makett bolondítja a sörgőzben kamillázók eszét.
Az egyik sarokban üvegfal mögött szárított lepke- és bogárgyűjtemény díszelgett addig, amíg egy kapatos vendég egyszer el nem fogyasztotta a nagy részét. A felső szint teljesen lambériázott, a fa asztalokba beépített sakktábla kínálja magát, csak a bábukat kell elkérni a csapostól.
Zenegép van, gyakran felharsan az Omega válogatásalbum valamelyik örökzöldje. A csapos egy őrült öreg róka, egyszer véletlenül nem vettem észre, hogy ő van a pult mögött és ásványvizet kértem (nem voltam már „szomjas”), erre felháborodott, hogy ha nem iszok rendesen, akkor minek jöttem, és szó nélkül az egész társaságnak hozott egy kör förtelmes rövidet. Persze nem az ő számlájára. Sosem volt jó a sörük, volt itt Svijany, Louny, Baron Trenck (ez lényegében egy 14°-es Starobrno), Staropramen, Starobrno, de mindegyiktől irdatlan fejfájással kelt az ember másnap. Bár lehet, ez attól is van, hogy a Bolek-ból még sosem tudtunk józanul kijönni. Egyszer ki kell próbálni!
Honlapja a kocsmának nincs, címe: 5, Jakubské nám. 644/3, 602 00 Brno-střed-Brno-město

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr848909190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása