Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nőkre szabott kocsmák Angliában
2023. március 07. írta: Árpa Jankó

Nőkre szabott kocsmák Angliában

beszélgetés.jpg

Hosszú ideig tartotta magát az a közvélekedés, hogy a söröskorsókhoz csak és kizárólag férfikezek tapadhatnak, hogy a söröző teljes mértékben a férfiak felségterülete. Az emberi faj nő tagjait pedig csak akkor tűrik meg ott, ha mondjuk a sörcsapot kezeli, és úgy néz ki, mint Liptay Claudia, vagy iszik, mint Lindsay Lohan. Ez a kép azonban már rég a múlté. Ma egy söröző vendége ugyanolyan valószínűséggel lehet nő, mint férfi. Egyre több nő jár sörözni Európa országaiban és Magyarországon is.

Nálunk ugyan még senki sem készített megbízható statisztikát arról, hogy mekkora a női sörfogyasztók száma, de elég csak körbenéznünk a jobb sörözőkben, és látjuk, hogy milyen sok nő, sőt női társaság akad a vendégek között.

Angliában a pubok vendégkörének már az egyharmada nő, de részarányuk egyre emelkedik. Egy kutatás szerint ez szoros összefüggést mutat azzal, hogy a 17 és 60 év közötti nők 71 százaléka dolgozik és számuk és arányuk is egyre inkább emelkedik. A munkában egyenjogúságot szerzett nők természetesen a szórakozásból is egyenrangúan szeretnék kivenni a részüket, s ma már egyáltalán nem meglepő, ha munka után csapatostul látogatják a sörözőket.

Ezt felismerve egyre több kocsmáros fazonírozza át pubját és ezzel alaposan felforgatja l a hölgyvendégek kimondott és kimondatlan igényei szerint. Az új irányvonal, a Fine Line alaposan felforgatta a viktoriánus pubok koncepcióját. A dizájnerek először is leszedték az ablakokról a függönyöket, az átláthatatlan üvegtáblákat kicserélték, és az így átláthatóvá tett ablakokat – jó időben – ki is nyitották. (A nők szeretik már az utcáról látni, hogy hová térnek be, ez ugyanis biztonságérzetet nyújt számukra.) Másodsorban eltüntették a beugrókat, a zegzugokat, „átláthatóvá” tették a söröző egész terét. A legfontosabb azonban az volt, hogy minden eddiginél nagyobb gondot fordítsanak a levegő tisztaságára, a higiéniára.

Míg a  tradicionális angol pubokban nincs kiszolgálás az asztaloknál, mindenki a pulthoz fárad a söréért, és a rágcsálnivalóért. A Fine Line pubokban szakítottak ezzel a hagyománnyal is, bevezették az asztali kiszolgálást és bővítették az ételválasztékot. A kínálat a néhány harapásnyi sörkorcsolyától a könnyű löncsön át a háromfogásos, bőséges főétkezésig terjed. A hagyományos pub-mértékegység, a pint mellett itt már nem szégyellnivaló fél pint sört rendelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr555052411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása