Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ez az év is jól kezdődik
2016. január 09. írta: Árpa Jankó

Ez az év is jól kezdődik

100_7705.JPG

Hogy Árpa Jankó nem lelkesedik túlságosan a kisüzemi sörökért, azért a szerinte elsősorban az ész nélkül használt amerikai, brit és új-zélandi komlók a felelősek. Nem mintha ellensége lenne a keserű söröknek, de nehezen tolerálhatja, ha egy sörnek, nincs gerince, ha a test csupán lélek nélküli, komlóízű buborékos víz. Annak idején Árpa Jankó sok sörfőzőt próbált meggyőzni, hogy ne igénytelen lágerekkel kísérletezzen, hanem jó minőségű nyersanyagokból sörkülönlegességeket főzzön. E szavai az ezredforduló táján többé-kevésbé pusztába kiáltott szavak maradtak.

A 2010-óta felbukkanó kisszériás sörök között már látható volt, a tendencia megfordulása, a kisipar sörfőzdék egyre nagyobb számba gyártottak, addig ismeretlen típusú söröket és szereztek több tízezres lelkes rajongótábort termékeiknek. Árpa Jankó egyet-egyet szívesen ivott közülük, így például a Keserű Méz, vagy a Grabanc is feliratkozott kedvenc sörei közé. A mostani Kiss Tamás próbálkozás viszont szíven ütötte! Az első korty után fel is kiáltott: ez kurva jó!

És valóban a viennák szépséges emlékét idéző Next Level végre nem a komlóra alapozza értékeit, még akkor sem, ha különleges Mandarina Bavariat használt Tamás, A minőséget a sör testét alkotó maláták hozzák, melyeknek ízei végre kiszabadulva a komló elnyomás alól előhozzák a klasszikus sörértékeket, a finoman megalkotott testet, a jól összehangolt ízeket és az a fajta könnyed, örömteli ihatóságot, a könnyű kortyot, amire Árpa Jankó oly régen áhítozott!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr878254108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása