Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Craft Bier Fest Wien
2015. november 25. írta: Ogreface

Craft Bier Fest Wien

craft-beer1.jpg

Idén ismét ellátogattunk a Bécsbe a Craft Bier Fest Wien eseményére, ami egy egyébként egy egész hetes sörös program koronájának számított. Szerencsére időben érkeztünk, mert estére már annyira megtelt a csarnok, hogy igen sokan csak vágyakozva várakozhattak az épület előtt. A beléptetés gyorsan és korrektül zajlott, lefizettük a 10 eurós díjat, amiért kaptunk egy kóstoló poharat, egy térképet a kiállítókról, egy nyakba akasztható pohártartót és egy kis színes, képes magazint. Nekem a tavalyi füzetecske jobban tetszett, igaz abban nem voltak színes képek, kevesebb volt benne a jelenlevő sörfőzdékről szóló cikkek, viszont szépen fel voltak benne sorolva a fesztivál területén kóstolható sörök és az azokhoz tartozó legfontosabb információk, mint fajta, szárazanyagtartalom, alkoholfok.

Egy token, ami az itteni fizetőeszköz volt, darabja egy euróba került, de ha valaki túl sokat vásárolt belőle, azt minden szó nélkül visszaváltották számára a távozáskor. Több helyen is volt az épületben váltóhely és pohármosó is, úgyhogy igazán sehol sem kellett sokáig sorban állni. Érdemes volt mindjárt legalább tíz tokent váltani, mert akadtak olyan fajsúlyos, nehéz, hosszan érlelt és magas alkoholtartalmú imperial stout-ok, barley wine-ok, wild alek stb. amiknek decijéért bizony négyet-ötöt is elkértek ebből a kis műanyag korongból, az átlag viszont egy és két token között mozgott.

Itt is érzékelni lehetett, hogy ide is elért a felső erjesztésű sörök forradalma, hiszen a nagyobb sörfőzdék kínálatán kívül, alig talált az ember sima pilseni vagy malátás lager söröket. Itt is az ipa, stout, porter és a most rohamosan divatba jövő wild ale, sour, saisson sörök vitték a prímet. A másik egyre jobban térhódító dolog, a különböző fűszerekkel, gyümölcsökkel való társítás és fahordós érlelés. Volt itt vaníliás-kókuszos stout, bourbonos hordóban érlelt duplabak, konyakos hordóban érlelt imperial stout, borsos saison, Pina Coladas ale és még több tucat nemhétköznapi variáció. A kis főzdéken kívül olyan nagyok is megtalálhatók voltak, mint például a Pilsner Urquell, Stiegl, Schneider Weisse, de ők is olyan sörökkel vonultak fel, amik ritkábban kaphatóak a nagyközönség számára, mint például a fahordós, szűretlen Pradroj vagy a TAP X Cuvée Barrique 2015. Hazánkat a Főzdebusz képviselte, ami több magyar kézműves sörfőzdének a remekeit kínálta, az ott  tapasztaltak szerint igen nagy sikerrel.

craft-beer3.jpg

Nagyon jól sikerült fesztivál volt, ami inkább az igazi "sörkockáknak", ínyenceknek kedvezett, akik ritka különlegességeket tudtak itt megkóstolni.

Jövőre is itt a helyünk!

 

Fotó: Impavidus Con Mortalium

   

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr108107244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása