Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Divatos csempészek
2015. október 16. írta: Árpa Jankó

Divatos csempészek

bootlegger2.jpg

Sötét időszak köszöntött az Amerikai Egyesült Államokra 1919 január 16-án. Ezen a napon lépett életbe a mindenfaj­ta alkoholos italok gyártását és forgal­mazását tiltó törvény, melynek értel­mében minden olyan ital, élelmiszer tiltólistára került, amelynek alkoholtar­talma magasabb volt fél százaléknál.

Az eredmény nem is maradt el. A száraztörvény bevezetése előtt mintegy 15 ezer italmérő hely volt New Yorkba, számuk pár év alatt 32 ezerre nőtt... Ezek persze mind illegálisak voltak, adót nem fizettek, és garantáltan ellen­őrizetlen minőséget árultak. Soha annyi ittas ember nem bóklászott az amerikai nagyvárosok utcáin és soha annyi gengsztert és konkurens bandatagot nem lőttek le nyílt színen különféle elszá­molási viták miatt, mint akkor.

Természetesen nemcsak bűnözők gyártottak illegálisan szeszt, és nem csak rovott multó alakok vettek részt az illegális alkoholkereskedelemben. Whiskey folyt a radiátorból, a gépkocsik pótkerekéből, de szinte mindenből, ahol egy pint alkoholt el lehetett rejteni. Tudjuk, ha piáról van szó, az emberi leleményesség nem ismer határokat!

A szesz bizniszben nők is oroszlánrészt vállaltak és mint az illusztráció is bizonyítja még a divatot is ennek szolgálatába állították. Az elegáns felsőruha alatt viselt zsebes fűző nyilván nem segített a női vonalak kiemelésében és viselni, lépkedni is kényelmetlen lehetett: de nyilván megérte. Arról nem is beszélve, hogy a feladat végrehajtása után a szeszcsempész hölgyek milyen boldogan váltak meg ruhadarabjaiktól. Na ja, hiszen az alkohol a gátlásokat is oldja!

bootlegger.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr916618153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása