Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sör, fura névvel
2015. január 16. írta: Árpa Jankó

Sör, fura névvel

baden_baden.jpg

Ha lehet egy sörnek hülye neve, hát akkor a Baden Baden Stout ilyet mondhat magáénak. A helyzet még szórakoztatóbb, ha hozzátesszük, hogy a német fürdővárosról elnevezett angol típusú sört egy brazil városban, Campos do Jordão-ban főzik.

Persze nagyon jól tudjuk, hogy a modern sörgyártás alapjait Brazíliában az 1830-as években német bevándorlók rakták le. Nyilván bohém németek lehettek, mert sörük a Bohemia nevet kapta. A Bohemia mellett az 1880-óta főzött Antarktica és a Brahma hagyományosan nagy márkák.

Az 1999-ben alapított Baden Baden már a Brazíliát is elérő sörforradalom szülötte, akárcsak a briliáns elnevezésű, Eisenbahn – azaz vasút – és a Bamberger kézműves sörfőzdék. Ezek a kis vállakozások persze nem a hagyományos lágerekre specializálódtak, hanem ínyenc, egyedi és különleges söröket próbálnak főzni. A Ratebeer tanulsága szerint több-kevesebb sikerrel, de mindenképp rokonszenves igyekezettel.

A Baden Baden egyik lényeges törekvése, hogy söreiket különféle ételekhez igyekeznek hangolni. Így a fentebb említett stout a maga 7,5 százalékos alkoholtartalmával, krémes habjával, sűrű testével és markáns keserűségével előszeretettel ajánlják a fűszeres ételekhez és a desszertekhez, különösen a csokoládéhoz. Persze vannak azért a főzdének német söröket idéző termékei is ilyen a Bock és a szűretlen búzasörük a Baden-Baden Weiss, amit mi máshoz is ajánlhatnának, mint a klasszikus német wurstokhoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr284874741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2019.03.21. 10:23:20

elég az untappden szétnézni, megannyi szürreális, dadaista, mókás névadás, szójáték, ezrével.
pl. Yummy Mummy Back In Town, Bit%%es! by MONYO ,
Give Me IPA Or Give Me Death, Stone Brewing
Hallo Ich Bin Berliner Weisse Blood Orange , Mikkeller
stb

L. Svejk 2021.11.13. 17:35:29

Vagy ott van például az anyósról elnevezett Primátor Tchýně.
süti beállítások módosítása