Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Részeges doppingolók
2014. szeptember 15. írta: Árpa Jankó

Részeges doppingolók

Akad néhány sportág, ahol tiltott szerek között szerepel az alkohol is. Elsősorban a motor- és légisportokban, valamint a gyors reakciót igénylő sielésben tiltják fogyasztását.

Fura módon ugyancsak tilos alkoholt inni verseny előtt a lövészetben vagy a versenybiliárdban is. Ezekben a sportágakban az alkohol nyugtató hatását használják ki. Célzóvíznek is hívják – segítségével csökken a kéz remegése. A legtöbb sportágban nem is tesztelik a jelenlétét, az alkohol tompító hatása miatt nem alkalmas a teljesítmény javítására.

A labdarúgókat sem ellenőrzik meccsek előtt, de sokuk alkoholproblémája vált közismertté. Egyesek szerint az angol nemzeti válogatott sikertelensége is visszavezethető arra, hogy bevett szokás, hogy a meccs feszültségét egy kiadós ivászattal vezessék le.

– A pénzem kilencven százalékát italra és nőkre költöttem. A többit elherdáltam – jelentette ki a nemrég elhunyt George Best a Manchester United valaha volt legnépszerűbb, zseniális képességű focistája. De jócskán vannak még hírességek, akik ugyancsak a nagy piás kategóriába tartoznak, mint Paul Gascoigne, vagy az arsenalos Tony Adams és a kocsmai verekedőként is hírhedt Wayne Rooney. Rossz nyelvek szerint az alkohol okozta Ronaldinho és az egykori interes Adriano teljesítményének a hanyatlását is.

Persze nem kell messzire mennünk, ha tönkrement karriereket akarunk látni. Kocsis Lajos, Törőcsik András, vagy az utolsó magyar világsztár Détári Lajos is megitta a magáét. Sokszor persze a szurkolói szeretet nyilvánul meg a meghívásban, amire igen nehéz nemet mondani.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr542618910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása