Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sörös állatok
2015. október 17. írta: Árpa Jankó

Sörös állatok

sörös allatok.jpgNéhány állati sörös címke felbukkanása egy kis állati körkép készítésére inspirált bennünket. Elöljáróban leszögezzük, hogy tudatában vagyunk annak, hogy a részeg disznó kifejezés sokkal inkább sértő a dagonyázó sertésre, mint a pocsolyában fetrengő alko­holistára. Talán nem véletlen, hogy a söröscímkéken mégsem jelenik meg egyik állat sem.

Annál gyakrabban találkozhatunk kecskével. Ennek oka természetesen nem az, hogy a kecske szereti a sört, csak annyi, hogy a különlegesen erősre főzött sörök elnevezése bock, azaz bak. Ugyancsak logikus a lovak jelen­léte a söröscímkén: többnyire söröskocsit húznak, bár olykor előfor­dul, hogy paripaként repítik lova­saikat a kocsma felé, sőt árkot is ugranak, ha Pardubicéről van szó.

Ezzel szemben az Árpád vezérünkről elnevezett sör etikettjén azért lehet ott a ló, mert a magyarok ősi sörét a kumiszt a kanca tejéből erjesztették. Igaz a palack Budapest sörminőségben főzött italt tartalmazott, de feltehető, hogy a nyolcvanas évek végén, még Bács ­Kiskun megyében sem sok fogyott vol­na a kumiszból.

Az állatok királya az oroszlán sem véletlen szerepel több sörgyár logójában: ahogy a fenevad az állatok királya, úgy ábrá­zolásával a sörgyárak világszerte azt igyekeztek elhitetni a fogyasztóval, hogy az ő sörük is király.

 És ha már Afrikánál tartunk nem maradhat ki a mi Zsiráf sörünk sem. Itt az az érdekesség, hogy a hosszú­ nyakú állat azt jelképezi, hogy a sör palackja nem az akkor általános tömzsi palackba került, hanem olyan karcsú magasba, mely úgy magaslik ki a sörök közül, mint a zsiráf az állatok közül.

 A kakas megjelenésére talán az közmondásunk ad választ, hogy ki korán kel aranyló sört lel. A sirályra, a papagájra és a pingvinre azonban nem jut ­eszembe magyarázat, hörcsög felbukkanását viszont már próbáltuk megfejteni egy korábbi írásunkban. De hagyjuk az állatságokat, a sok szövegtől már amúgy is kiszáradt a torkunk, úgyhogy itt az ideje, hogy végre legurítsunk torkunkon egy megbízható duplabak sört! Közben persze arra biztatunk mindenkit, ha egy állat kimaradt a felsorolásból, akkor bátran reklamáljon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr714878382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása