Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mindig van lejjebb!
2012. november 05. írta: Árpa Jankó

Mindig van lejjebb!

fityisz.jpgSemmiképpen nem szeretném a Pécsi Sörfőzdén elverni a port, hiszen sajnos nem lóg ki a hazai nagy sörgyárak sorából. Annak ellenére sem, hogy tulajdonosa nem egy multinacionális cég és annak ellenére sem, hogy annak ellenére rohamosan csökken a termelése, hogy minden szarral megpróbálkoznak a Nádortól a Radlerig. Olcsó, minősíthetetlen sörökkel, de ezt már ezerszer elpanaszoltuk.

Viszont magyarázza már meg valaki, hogy miért cuppant rá mindenki, az összes hazai sörgyártó, erre a szörp-szegmensre? Miért kell egy sörgyárnak a nemsörivók, a sört sörszerűsége (értsd: keserűsége), miatt nem szeretők kedvét keresni? A klasszikus Radler is egy szerencsétlen véletlen szülötte és egy normális sörivónak nem lehet eladni.

Ám valószínűleg az itthoni sörgyári marketingesek között nincs normális sörivó, vagy ha van rühelli az ihatatlan magyar löttyöket, ezért a citromos, a szilvás, a meggyes, a málnás, a narancsos, a grapefruitos és a fene se tudja milyen változat után itt a fahéjas-meggyes-barna, amely a gyártó szerint annyira különleges, hogy nevet adtak neki.

„A Pécsi Radler elnevezés maradt, ám társult hozzá egy harmadik névelem!" Ezt kellene kitalálni egy, a marketingesek által kreált játék keretében, melyben a győztes akár egy tálca „hogyishívják ezt a micsodát" is nyerhet. Nos hagyjuk azt az apróságot, hogy a radler jelentése, hogy sör és limonádé keveréke, inkább játszunk mi is! Vajon mit fognak még a sörbe keverni? Javasolhatjuk a tökös-mákos, a gyömbéres-vaníliás, netalán a mézes-fokhagymás változatokat, de elképzelhető egy szalonnazsír-kovászos uborka ízesítés is: ez lenne csak igazi magyar virtus!

Bennünk persze valójában leginkább az a kérdés merül fel, hogy vajon miért nem főznek egy jó kis sört?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr824892149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2012.11.06. 09:34:54

A kovászos uborka leve, az egyébként létező szódahelyettesítő fröccsbe, és a még állítólag Újházynak is hívják. De hogy miért ipszilonnal, és ki ő, azt nem vágom.

Azt meg végképp nem, hogy a Szalon Barnát ki az aki a keserűsége miatt nem szereti, nekem az kifejezetten édes.

mr.tejföl 2012.11.06. 13:05:18

@lilakutyak: A kakasleves és kovászos-fröccs névadója ugyanaz a színész: Ujházi Ede.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2012.11.06. 16:56:37

Beneveztem a nemes versengésbe a jól hangzó Szalon-cukorral. Ha nyerek, mindenki kap...
:o]

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2012.11.07. 09:14:05

@mr.tejföl: kösz a megerősítést, nekem is ez volt a tippem, csak az i/y dolog bizonytalanított el.

Ezt a könyvet ismered esetleg? www.libri.hu/konyv/ede-a-levesben-gasztrokrimik.html
Ebben eléggé körbejárják nem csak a kakasleves, hanem több magyar gazstrolegenda történeti hátterét. (Bár aki olvas elég sok Cserna Szabót, annak időnként kicsit copy+paste ízű:))

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2016.12.06. 23:47:54

Szomorúan tapasztalom, hogy ízesített sörök frontján a helyzet változatlan... Hacsak, nem rosszabb!
süti beállítások módosítása