Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Söröskocsi baleset
2012. október 27. írta: Árpa Jankó

Söröskocsi baleset

baleset_1351358496.jpg_592x600

Nyár derekán, éppen az igazi nagy kánikula beköszöntése előtti napokban felborult egy pótkocsis teherautó Budapest egyik legforgalma­sabb útján. Sört szálított, üveges Kinizsit, körülbelül ötezer darabot. Ami a pótkocsin volt, mind elpusztult, összetört, kifolyt, a teherautón némely szerencsés ládák megúszták. Az üvegpusztulás ezerféle módozata vált látható­vá. Az egyik üveg pozdorjává tört, és tartalmá­ból pocsolya lett az úttesten, a másik kettévált, a harmadik oldala tört be, betört oldalt, a negyediknek a feneke esett le. A sörszag elöntötte a környéket. Az esemény színhelyén természetesen csődület támadt. Budapesten még a legkisebb ese­mény is összerántja a járókelőket, hát még egy rendkívüli.

Az emberek vidámakat szippantottak a váratlanul megillatosodott utcai levegőből, álmélkodó és lelkesült tekintettel nézték a dolgot. Végre valami történt az életükben – úgy érezték. Amellett itt jelentős közreműködésére is szükség lett szinte azonnal, mert az autót talpra kellett állítani, el kellett tolni az útból, hogy a forgalom, ha szűkös helyen is, de bonyolódhasson tovább, az üvegcserepet és a sörpocsolyát félre kellett söpörni. A bámész­kodókra ezúttal tehát a cselekvőleges részvétel boldogító lehetősége várt.

Kép: Reismann János 1965 június 21.

A szöveg idézet Csurka István: Óvári és Sóvári című elbeszéléséből. Ha kiváncsiak vagytok a folytatásra, írjatok és feltöltöm az egészet.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr534873639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csehsorfesztival · http://pivo.hu 2012.10.27. 21:45:07

A szerző másik retro-gasztro-novellája pedig itt olvasható:

www.csehsorfesztival.com/Csontleves.htm

lilakutyak · http://lilakutyak.blog.hu 2012.10.30. 10:42:39

Én láttam egyszer egy ilyet kicsiben. A kisteherautó megfarolt, és leugrott róla egy rekesz sör, amiből kettő megmaradt. Mivel a vezető le se szarta a dolgot, hanem tovább ment, azt a kettőt hazavittem apámnak, mert akkor még nem ittam.
süti beállítások módosítása