Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Alma sörbundában
2011. december 13. írta: Árpa Jankó

Alma sörbundában

A sörtészta régóta ismert fogalom a gasztronómiában. Az Orly módra bundázott ételek különösen halakból és gombából finomak. Legutóbb egy rafináltabb változattal találkoztam. Ennél az almás süteménynél fontos szerep jut az alkoholnak. Ennek ellenére, nem korhely nassolni-valóról van szó, hiszen a sütés során az alkohol elpárolog.

Tehát lássuk a receptet, aminek az elkészítése kicsit pöcsölős, de megéri rászánni az időt, főleg, ha a sütéshez a receptben előírtakon felül is van alkoholunk.
 
Huszonöt deka lisztből, egy fél üveg világos sörből, három tojás sárgájával és egy-két kupicányi Calvadosból sima tésztát keverünk. Egy órát pihentetjük – a fél üveg világos sört azért igyuk meg! –, majd óvatosan hozzáadjuk a három tojásfehérje keményre vert habját.  A magvájóval a magháztól és a magoktól megtisztított almát ujjnyi vastag karikákra vágjuk. Az almakarikákat megmártjuk a sörtésztában, majd forró zsírban mindkét oldalán aranybarnára sütjük.
 
Azon melegében cukorral és fahéjjal megszórva, esetleg vanília szósszal meglocsolva isteni finomság! Erős, az se baj ha kissé édeskés porter, vagy duplabak sörrel kínáljuk és persze ha maradt Calvados-szal is! Calvados helyett természetesen egy jófajta hazai almapálinka is kitűnően megfelel a célnak!
 
És ha már calvados, a Szűzérmék Calvados-mártással receptje:
Hozzávalók: 8 szelet szűzérme szelet, 2 evőkanál olaj, 4 cl Calvados (almapálinka), 3 dl tejszín, 1-1 púpozott evőkanál durvábbra vágott borsikafű, 1 csomó petrezselyemzöld, só, egy késhegynyi fehér bors.
Elkészítése: Egy serpenyőben felforrósított olajban a szűzérmék mindkét oldalát 3-4 percig sütjük. Az érméket ezután kivesszük a zsiradékból, megsózzuk, borsozzuk, melegen tartjuk, a zsiradékhoz pedig hozzáöntjük a Calvadost, a tejszínt, jól elkeverjük, beletesszük a durvára vágott borsikafüvet, az apróra vagdalt petrezselymet, és állandóan kevergetve addig főzzük, amíg a mártás krémszerű lesz. Ezután sóval, borssal ízesítjük. Sült burgonyával és vajban párolt zöldbabbal tálaljuk úgy, hogy a hús köré öntjük a mártást.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr843460218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2011.12.15. 08:23:48

Kiegészítve a Szűzérmék Calvados-mártással receptjével.
süti beállítások módosítása