Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Gyűjteni mindhalálig
2011. november 15. írta: Árpa Jankó

Gyűjteni mindhalálig

A Dreher Sörgyárak jóvoltából idén a Magyarországi Sörcikkgyűjtő Egyesület tagjai és más érdeklődők a 2011.év őszi csúcseseményén, sörüzemi körülmények között találkozhattak.

A vendéglátók nemcsak négy különféle sörrel kedveskedtek, hanem bőségesen elárasztották a sörös vadászokat mindenféle történelmi tárggyal, ami a gyűjtőknek nyálcsorgató: negyven év előtti címkékkel, alátétekkel, dobozokkal, és korabeli ajándéktárgyakkal.

A reggel nyolckor kezdődő berendezkedést követően hamar benépesült a jókora helység, ki-ki lihegve vonszolta föl málháját, több dobozgyűjtő gondolt arra, hogy áttér címkére…

A klub tagjain kívül feltűnően sok vendég érkezett, a magyar mellett lengyel, szlovák, német szó is hallatszott innen-onnan. Beindult az élet, a lelkes gyűjtők rávetették magukat egymás kincseire, díszes, száz éves üvegek, féltve őrzött, kissé fakó címkék, színes kupakok, alátétek, naptárak, képeslapok garmadái tornyosultak az asztalokon, és kutató tekintetek sasolták a még megkaparítandó értékes darabokat.

A hivatalos megnyitón Fertetics Mandy a Dreher vezető munkatársa köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően az egyesület életének ünnepi pillanata érkezett el, átadásra került „Az év gyűjtője” cím, majd újra eltűntek a kutató fejek a dobozok, albumok mélyén, hogy ki-ki bővítse a maga halmazát. Az anyag nem vész el, csak egy másik asztalra kerül, ahogy azt az effajta népség krédója tartja.

A vendéglátók kihelyezték közprédának azt a konténernyi öreg sörösdoboz-hegyet, amelyről aligha lehetett elképzelni, hogy elfogyasztja e sáskahad – de két óra múlva mutatóba sem maradt belőle.

Közben zajlott a szerencse kísértése is, apró szelvények útján. A tombola tárgyainak javát szintúgy a bőkezű sörgyáriak adták a köz, azaz a lelkes gyűjtők javára. Az eseményeket áramlást csak egy-két frissen csapolt sör szakította meg.

Dél múltával többek a történelem nyomába eredtek, indulván a gyár múzeumába szervezett túrára. Ezt követően a rajcsúr a piaci parketton a tetőfokára hágott.

Vakuk villantak, újságírók, tévé-stáb, érdeklődők, új fiúk, lelkes pártoló feleségek színes keveréke áramlott-morajlott. Az elégedettség hangjai töltötték meg a termet. Amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a délután két órás záráskor valósággal ki kellett söprűzni a lelkes gyűjtőket és jókedvű látogatókat – akiket a már teljesen elpusztított sörkészlet sem tántorított volna el a maradástól.

Abban viszont mind egyetértettek, hogy ilyen jó helyen, ily sikeres találkozón még aligha vettek részt. Köszönet érte, magam és a sörcikk-gyűjtők nevében is: Kovács András az egyesület elnöke.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr273385865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2011.11.15. 21:33:04

Régóta ismerem a társaságot és régóta szeretném ha valami szellemesebb neve is lenne a társaságnak. Te mit mondanál a sörcikk helyett?
A legjobb válasz adója vendégem egy sörre a Sörspecialistánál!

Ticske 2011.11.16. 18:46:53

Sörkellék
Sörkincs
Sörkísérők
Sörkütyük
:)
tényleg nem jó szó a sörcikk, sokan nem is tudják mit jelent, de nem nagyon van jobb ötlet még...

ertamas 2011.11.16. 20:31:04

Először is köszönjük a tudósítást. Tényleg remek volt, és ismételt elismerés a sörgyár képviselőinek.
Kíváncsian várom milyen ötletek jönnek, bár azt gondolom, hogy nekünk sörcikkgyűjtőknek pont megfelel és jó a jelenlegi. :):):)
Aztán lehet jön egy ellenállhatatlan név, és meginog a tagság. :)

svejku 2011.11.16. 23:28:54

Nekem a sörkincs határozottan tetszik! További lehetőségek: sörös relikvia, ereklye.

Grinya (törölt) · http://www.grinya.hu 2011.11.17. 08:43:36

A sörkincs szerintem is remek, bár kívülálló vagyok, nem gyűjtök semmit...

Ogreface 2011.11.18. 22:56:26

Sörmütyür
Sörrentyű
Sermellék
Serkellem
Sörtárgy
Sereklye
Hírtelen ennyi...

Ogreface 2011.11.18. 22:58:40

@Ogreface:
hirtelen az a Hírtelen, de ez a ravasz Brauerei Simon Schwarze Kuni Dunkler Weizenbock, megcsavarta az agyamat. :)

ElnkÚr 2011.11.23. 20:49:26

@Ogreface: Köszönjük, nekem legjobban a Hirtelen ennyi tetszik, el is kezdem önhatalmúlag átírni a bejegyzésünkhöz rég benyújtott huszonhét iraton a nevünket .
süti beállítások módosítása