Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az orosz koktél
2015. október 23. írta: Árpa Jankó

Az orosz koktél

Nem állítjuk, hogy ha nincs Gorbacsov alkoholtilalma akkor ma is létezik a Szovjetunió, de az összeomláshoz ez a rendelet is jócskán hozzájárult. Megtiltani egy népnek, azt ami lételeme, ez a kísérlet eleve kudarcra van ítélve.

Mert az oroszok mindenkor ittak. Előtte, utána és helyette, kicsiben és nagyban, legálisan és titokban, spontán és tervszerűen, állva, ülve, fekve, guggolva, alvás és futás közben. Nem véletlen, hogy Oroszországban rendezték meg a Sportivászati Világbajnokságot, ahol az indult jó eséllyel, aki a legtöbbet, a leggyorsabban tudja legurítani a nemzeti italból, a vodkából.

Ahogy az sem véletlen, hogy a legnépszerűbb italuk a vodka, mivel ez előállítható gabonából, burgonyából, cukorcefréből, de ha nincs más kéznél bőripari és fűrészüzemi hulladékokból, de tulajdonképpen bármiből. Az otthoni vodkafőzés Oroszországban illegális, de ennek ellenére az orosz vodka forgalom fele zugfőzet. Nyilván preferálják az olcsóbb megoldásokat, mert szerény becslések szerint is évente mintegy negyvenezer ember hal bele a suttyomban főzött vodka és egyéb gyanús koktélok fogyasztásának következményeibe.

„A vezető nemzeti ideológia ugye alapból nem lehet nagyon bonyolult, hiszen egy orosz vagy seggrészeg, vagy éppen igyekszik az lenni, vagy a két seggrészegség közti fejfájás állapotában agonizál.” – olvashatjuk Venegyikt Jerofejev Moszkva-Petuski című könyvében.

És hogy az orosz mindent megiszik, csak ártson, azt a regény kevertjei is igazolják. Íme a receptek:

„De vajon a Kánaáni balzsam mely komponensét értékeljük a legtöbbre? Hát persze, hogy a denaturált szeszt. Ám a denaturált szesz, lévén a lelkesültség tárgya, a lelkesültségtől teljességgel mentes. Akkor hát mi az, amit oly nagyra becsülünk benne? Hát nem mást, mint a puszta ízét. És még inkább azt a mérges kigőzölgést, amelyet áraszt. Ahhoz, hogy e miazma még nagyobb hangsúlyt kapjon, akár egy csöppnyi finom illattal is fűszerezhetjük. Emiatt öntenek a denaturált szeszbe 1:2:1 arányban barnasört – erre a célra az osztankinói vagy a szenátor a legjobb –, illetve tiszta politúrt.
Arra nem kívánok kitérni, hogyan kell a politúrt megtisztítani, ezt minden kisgyermek tudja. Azt, hogy mért halt meg Puskin, Oroszországban senki sem tudja, de hogy miképpen lehet a politúrt megtisztítani, azt bárki megmondja.”

Vagy itt van a Genf illata – melynek titka, hogy Fehér orgona kölnivel készül:
fél deci - Fehér orgona kölni
fél deci - lábizzadás elleni szer
2 deci - Zsiguli sör
másfél deci - alkoholtartalmú lakk

Ezek után azt hiszem egy szavunk nem lehet a kannás bor és a gagyisörök hazai fogyasztói ellen és láthatjuk igencsak fel kell kötniük a gatyát a magyar mixereknek is, hogy hasonlóan hatásos és ízletes koktélokat készítsenek kizárólag hazai alapanyagokból nemzetünk kalandvágyó alkoholistáinak.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr183323254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása