Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nem csaptunk bele a lecsóba!
2011. augusztus 27. írta: Árpa Jankó

Nem csaptunk bele a lecsóba!

Árpa Jankó a maga részéről örül, hogy a Budai Vár, híven hagyományaihoz, a környezethez méltó gasztronómiai eseménynek, ezúttal egy sörfesztiválnak ad otthon, bár a jobbfajta népünnepélyekhez illő vurstlit, különösen a Sándor-palota elől a ringlispílt, és a Savoyai szobor mellől az óriáskereket némileg hiányolja.

Így aztán sok különbséget azonkívül, hogy ezúttal nem bort vagy pálinkát, hanem sört mérnek a csinos bódékban, nem lát, de neki mint sörszerető embernek, már az is öröm, hogy az esemény létrejött.

Egyáltalán nem hiányolja sem a bőcsi, sem a kőbányai, sem a pécsi sörgyár söreit, és afelett sem bánkódik, hogy mindössze hét kisüzemi sörfőzde van jelen, hiszen a távollevőket pótolják az importőrök, akik angol, belga, cseh, német és osztrák sörökkel jelentek meg a sör ünnepén. Aki nem talál a választékban kedvére valót, az pedig a kákán keres csomót! Örüljünk annak, hogy van egy ilyen fesztivál, amely végre a sört helyezi a középpontjába.

Árpa Jankó tulajdonképpen csak egy dolog miatt elégedetlen egy kicsit. A szervezők sör-gasztronómiai különlegességekkel kecsegtették meg, és ő ennek még nyomát sem találta. Nem a kürtőskalács lepte meg, hanem hogy még véletlenül sem botlott olyan pavilonba, ahol speciális sörkorcsolyákkal fokozhatta volna sörivási kedvét.

Optimizmusa azonban végképp elveszett, amikor a sajtóebédre lecsót kínáltak a sajtótájékoztató szervezői. Kétségtelen, hogy a lecsónak szezonja van, azt azonban még a legnagyobb jóindulattal sem lehet állítani, hogy a lecsó sörkorcsolya lenne. A paradicsomos ételekhez egyébként is sommelier legyen a talpán, aki igazán illő sört (vagy bort) tud ajánlani. Ez a lecsó azonban már látványával is riasztó volt: úszott a zsírban. Így hát a sörfesztivál szóvivőjének egyik bejegyzésében feltett kérdésére válaszolva: nem, ezt nem nyeltük le!

(Fotózta és szintén nem kóstolta: Serkoptató)

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr253183333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

traktakoma 2011.08.27. 11:45:35

A hőségben nincs is jobb egy zsírban úszó lecsónál. :)

Ogreface 2011.08.27. 11:55:17

Az ott lecsó??? Első látásra, inkább egy balatoni zugkifőzde elrontott gulyásának tűnik.
Erre egy hideg korsó sör és Toi Toi legyen a talpán, ami elviseli a következményeket...

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.08.29. 06:55:11

Én sem ettem ebből a cateringesek szégyenéből. Kicsit az almádi strandon kapható borsófőzelék jut eszembe. 23 szem borsóval és fél kiló beton-rántással.

Amúgy - egy valódi - lecsóhoz egy jellegzetesen vasas vízből főzött, frankföldi Märzent, vagy az általad is kedvelt Schlenkerla Märzen-t javasolnék.

traktakoma 2011.08.29. 16:24:31

@pif: szerintem a lecsóhoz egy laza roséfröccs a legjobb. Ha viszont sör én egy bajor búzasört ajánlanék! De sörhöz a lecsó lenne az utolsó, amit sörkorcsolyának javasolnék!

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.08.29. 17:09:19

bizony, a füstölt sör csúszna egy jól megcsinált lecsóhoz

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.08.30. 06:51:42

@traktakoma: a rosé-fröccs nem jutna eszembe. De ezt még nem próbáltam. (azonban a rozé is annyiféle) Sztem a búzasör citrusos ízei összevesznek a lecsóban a paradicsom savanykás ízeivel. A paprika enyhe kesernyéje meg az élesztővel. A búzasör a szárított paradicsom olajos édességéhez sztem jobban passzol.
süti beállítások módosítása