Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A tahó sörkínálata
2011. február 23. írta: Árpa Jankó

A tahó sörkínálata

Ismét a szar söröket ostorozza a sörbúvár, ezúttal azonban nálam kiverte a biztosítékot sorbuvar.blog.hu/2011/02/19/a_tahosorok_szines_szintelen_vilaga című elmélkedésével.

Először is maga a kategória, amit így határoz meg: tahósör a legérdekesebb, mert bár van köztük egészen tisztességesen összerakott példány is, mégis a fő célközönséghez azon fiatalok tartoznak, akik valamiért méltóságukon alulinak érzik a nőies partiitalok fogyasztását, azonban keresik a kevésbé karakteres "könnyen iható" söröket, mondván "nem szeretik a sör keserű ízét" – ezer sebből vérzik.

1. A tahó semmiképpen sem azonos a reklám-befolyásolt premix-ital fogyasztóval. (Tahó: lásd még értelmező szótár)

2. Attól, hogy valamit kitalálnak, majd marketingeznek, még nem feltétlen szar.

3. Saját ízlésünk attól, hogy eltér az kétharmados átlagtól, nem feltétlenül iránymutató.

4. A fiatalok között legalább annyian szeretik a sör keserű ízét, mint más korosztályokban.

A szerzőnek pedig azt ajánlom, hogy egy rendes kocsmában próbálja meggyőzni a helyi erőket, hogy szart isznak, és ha ezt túlélte, akkor sok sikert kívánok, hogy rávegye őket, hogy ezentúl kizárólag az általa preferált minőségi söröket fogyasszák.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr762685955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.02.24. 20:03:30

A zárlathoz csak annyit, hogy a törzskocsmámban, ismerős ivóknak igenis megpróbálnám hirdetni az igét. Barátaimnak, akik gyenge bort-sört isznak is ezt teszem, bár sokuk - lévén pedagógusok - nem teheti meg, hogy jobbat igyon...

Ogreface 2011.02.26. 11:15:46

@pif: Szerintem ez nem teljesen igaz. Attól függ, hogy mi a cél. Ha rettenetesen beakar rúgni, akkor valóban nem jó út a minőségi, de drága sörital, ha kevés rá a korpa. De ha csak jól akarja érezni magát és finomat akar inni, akkor árban kb. ugyanott lesz a végén. Mondjuk jó fajta, erős belga ale lemegy kettő, míg az "arany átokból" lemegy hat-hét. Az alkohol "ütése" és az ár megközelítőleg egyforma, de az élvezeti érték összehasonlíthatatlan.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.02.28. 07:56:05

@Ogreface: Ehhez gondolkodásmód váltás is kell - másrészt egy este legurul 4-5 sör, vagy 1 üveg bor / fő. Mindegy hogy milyen (ok nem 10%-os belga apátsági sörökre gondolok) - de hogy Staropramen vagy Kozel - sajna - nem számít, pedig 4 sörnél kb. 200 Ft lenne a különbség. A másik baj, hogy a legtöbb kocsma-söröző stben nem csapolnak, csak értelmetlen söröket.
Bornál ugyanez, nem tudtam meggyőzni senkit, hogy a Varga pincészet, Hungarovin (BB, St István korona) Egervin - szennynél azért van egy sokkal jobb minőség alig drágábban...

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2011.03.02. 12:56:26

@pif: A statisztikai adatok azt sejtetik, hogy a többségnek inkább a 4-5 olcsó sör gurul le a torkán. Ezért felesleges a kommersz söröket ócsárolni, inkább azzal érdemes foglalkozni, amit meg szeretnénk ismertetni az emberekkel!

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.03.04. 14:47:02

@Árpa Jankó: Sztem ez nem felesleges, csak nem mindegy kinek, és nem mindegy hogyan tesszük mindezt. Az eccerű teli szájjal való ócsárlás az valóban sehová sem vezet, én is azt gondolom, hogy a multikkal is lehetne vmit kezdeni, ahhoz viszont azt kell látniuk, hogy - mint az USA-ban, - kis főzdék viszik el a közép és felső kategória forgalmát...
süti beállítások módosítása