Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A nagy kóstolás
2010. június 17. írta: Árpa Jankó

A nagy kóstolás

Sokat gondolkoztam, hogy van-e értelme egy fitymáló hangú bejegyzést írni, de talán szolgál némi tanulsággal másoknak is, akik arra vállalkoznak, hogy baráti társaságukat mindenféle földi jóval kényeztessék.

Blogger barátaim maguk tették magasra a mércét, hiszen kritikus észrevételekben soha nem szűkölködtek. Persze mindenkinek joga van eldönteni, hogy a pohár félig üres vagy félig teli és az ócskázásnak az sem feltétele, hogy a kritikus egy adott szituációban jobban vizsgázik-e a kritizált témában.

Tegnap este Péter Anna készített a blogger-társaság számára sörkorcsolyákat, az általunk összeállított sörsorhoz. Az, hogy az ételek nem készültek el időben, különösebb gondot nem okozott, főleg, hogy az asztalon azért már volt néhány tálcányi harapnivaló és a Manga Cowboyban akadt csapolt budejovicei Sámson sör. Ez és az asztalról elcsent falatkák átsegítettek a várakozás percein.

Az est azonban nem lendült át a kezdeti nehézségeken. A legnagyobb problémát az jelentette, hogy az étterem, ahol rendezvényünket tartottunk nem rendelkezik pohárhűtővel és a személyzet sem cserélte magától értetődő természetességgel a poharakat. A kollégák többségét ez azonban szemmel láthatólag nem zavarta. Végül is sör az Asahi is, a Pilsner Urquell is és az Erdinger barna búza is. Mindegyik jól csúszott ugyanabból a pohárból.

A sörkorcsolyák finomak voltak és különlegesek. Sajnos azonban semmit nem tudhattunk meg arról, hogy mit is eszünk, illetve miért pont ezt találta a kínált sörkkel legjobban harmonizálónak Anna, akinek mindennek ellenére, ezúton is hálás köszönetemet és hódolatteljes kézcsókomat küldöm.

Az meg végképp az én pechem, hogy az asztalnak azon a végén ültem, ahol a leghangosabb ivócimbora vuvuzelához hasonló hangerővel nyomta a sódert egész este. Így az utolsónak ínált Indian Pale Ale ellenére nem túl jó íz maradt a számban.

A bejegyzés trackback címe:

https://serteperte.blog.hu/api/trackback/id/tr632089153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.06.17. 15:43:04

Gábor! Akkor most ebben az esetben a pohár félig üres, vagy félig tele? Te hogy látod?
én amúgy minden pössentésnél mentem poharat öblögetni :)

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2010.06.17. 16:09:01

@Mantlesorrow: Ez most inkább félig üres! De ha van rá igény, mi a Serkoptatóval prezentálunk egy sörkorcsolya-sörkóstolást!

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.06.17. 16:15:58

@Árpa Jankó: arra mindig van igény. Vallj(atok) színt :)
az én poharam majdnem színültig tele. az jobban bosszantott, hogy a cigiszünetek ellenére is összefolytak az ízek (vmi kellett volna az egyes fogások közé megtisztítani az ízérzékelést) és kicsit megszikkadt vmelyik pástétom, amíg az asztalon várakozott elfogyasztására. viszont én amúgy is gasztro-terrorpista vagyok, nem kimondott szaktekintély a témában. Duchemin térítő tevékenysége pedig hiteltelen lenne szenvedély nélkül. Így hát csak a jó dolgokra emlékszem, az egyetlen kivétel a hosszas hazagyaloglás a Gyömrőiről.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.06.17. 16:32:42

@Árpa Jankó: elment a kökiről az orrom előtt az utsó busz+Ogre is lemaradt a sajátjáról. Ő talált vmi járatot ami neki még jó volt, nekem meg maradt a Gyömrői, ahol leszálltam és onnan kutyagoltam. Régen csináltam ilyet utoljára, ifjúkoromban :) tanulságos séta volt az éjszakai Kőbányán.

Ogreface 2010.06.17. 18:13:59

Én összességében jól éreztem magam.Az első söröknél valahogy nekem két tiszta pohár jutott,úgyhogy ezeket ki is használtam a kóstolásnál és a két "főszereplőt" pedig már elöblített pohárból élvezhettük.A korcsolyákból nekem a rákos, a bruschetta és az epres ízlett a legjobban.Az IPA pedig szenzációs volt de a füstös marzen is a helyén volt és ezekhez tényleg jó volt a kaja párosítás.Én elfogyasztottam két korsó Samsont is az elején így egy kicsit talán jobban viseltem a "terheket". :)
Mellesleg a "vuvuzelás" hasonlat olyat ütött nálam hogy két óra múlva éppen egy hát szétszedése közben is eszembe jutott és hangosan felröhögtem.Alig tudtam kimagyarázni magam hogy nem a páciens nem éppen kisportolt de igencsak görcsben lévő satnya hátizmain szórakozok ilyen jól...
Egyébként ha sűrűbben lesz ilyen találkozó a belvárosban,akkor megfogom ismerni az összes éjszakai járatot.
A kóstolóval kapcsolatban pedig szavadon fogunk fogni mielőbb Kedves Jankó!

Gérard Duchemin 2010.06.17. 19:29:14

vuvuzela? Hm, én ezt a szép idegen szót tegnap ismertem meg, mert véletlenül ráleltem egy focis oldalra. Most már nagyon szívesen meg is hallgatnám ezt a szép hangszert, hadd halljam hogyan hallatszom kívülről, eddig még csak fejemen belülről hallottam, ráadásul a sörgőzös fejemen belülről.

Serkoptató 2010.06.17. 20:03:41

Szerintem összességében pozitív a mérleg, voltak kisebb gyermekbetegségek, de ezeket a második-harmadik alkalommal ki lehet nőni.

Plusz: lehetne olyankor tartani, amikor korábban el lehet kezdeni, mondjuk hatkor, és akkor kevésbé fenyegető az éjszakai gyaloglás réme.

Megaplusz: készülhetne 4-5 paciens is egy-egy sörrel és a hozzáillő sörkorival. Sör + kaja bemutatással.

TonyCaviar 2010.06.17. 21:40:09

Jankó, megtisztelő, hogy elvárásaidban megelőlegezted nekünk a profi cateringre való képességet, de pedig azt hittem, mindenkinek világos, hogy ez egy kísérlet volt, és még sosem csináltunk ilyesféle rendezvényt. Szerintem jó volt, amiért először is Annának hála, aki szerintem nagyon kitett magáért, a boltosoknak, amiért importálják ezeket a jó söröket, és MangaCowboynak, aki nemcsak megtűrte a részeg bandát a kebelén, de 850 helyett ezúttal 450-ért adta az Asahit, plusz mindenkit meghívott egy csomó finom keleti sörkorcsolyára.
Mindazonáltal teljesen egyetértek a kritikai észrevételeiddel.
1. információáramláson javítani (legközelebb nyomtatunk menüt - nem nagy eset)
2. szervírozás, tányérok legyenek, minden sör saját poharából - ez nem könnyű, talán a boltosok tudnak kölcsönözni, vagy más vendéglátósok.

Van még valami?

Korábban kezdeni csak hétvégén tudjuk, a kiskereskedők hétig akarnak nyitva lenni.

Igen, olyan est is kéne, melyen többen készítenek egy-egy korit!

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2010.06.18. 07:30:13

Barátaim! Én fenntartom az ajánlatomat, és azt is kitalálom, hogy hol tudom prezentálni a sörkorcsolyáimat. Sőt, felőlem akár lehet hétvégén is az aktus.
De továbbra is minimumnak gondolom, hogy: 1.minden sör tiszta, hűtött pohárba kerüljön
2. akárcsak a borsodinál a séf, valaki szóljon két szót, hogy arról, hogy mit eszünk

Gérard Duchemin 2010.06.18. 09:00:08

Saját sörkori? Váó. Akkor el tudom majd sütni a belga sörös húsgombócokat, a változatosság kedvéért nem belga, hanem német sörrel.

biohazard 2010.06.18. 11:16:38

@Árpa Jankó: Én kifejezetten emlékszem, hogy halottam mindegyik korcsolya bemutatását, persze közelebb ültem a prezentációhoz, lehet, hogy mire a hang elért volna Hozzád, levuvuzelázódott.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.06.18. 11:50:23

@biohazard: ööö hello, még nem tudtam megfejteni kinek az alteregoja vagy.

a többihez: vállalom az Asamhoz a máshol már részletezett palacsinta prezentációját :)
legfeljebb majd mindenki fintorog.
Ducheminhez (aki a hangos volt és folytonos) hasonlóan én is bűnbe estem: a falánkság bűnébe, igaz-e Pável?
fenti úriember egyébként annyira bele tud feledkezni mondandójába, hogy fogpiszkálóval való böködésre sem reagál :) és egy kisebbfajta nap energiájával rendelkezik, ami irigylendő tulajdonsága

biohazard 2010.06.18. 12:47:19

@Mantlesorrow: Kopasz ember, feleséggel (tehát nem Ogreface :)

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.06.18. 12:57:18

@biohazard: kissé belterjesek a sörösblogok ami a hozzászólásokat illeti :) ez lehet a magyarázata a tanácstalanságomnak
kösz, így már megvan (mondjuk kizárásos alapon amúgy is közelítettem már)

biohazard 2010.06.18. 14:14:20

@Mantlesorrow: Oké, bocsánat, hogy belekotyogtam :)

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.06.18. 14:48:36

@biohazard: jól tetted, nem kritika volt, vagy inkább abban az irányban, hogy túl kevesen szólnak hozzá az egyes témákhoz.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.06.18. 16:18:47

ez az esemény, ahogyan lezajlott, úgy volt jó. Nem hiányzott a hűtött poharak és profi cathering-ek feszessége, annál inkább jólesett az otrombán kocsmás hangulat. Én szeretném, ha ilyen életszerűen zajlana a következő kóstoló is, igazából csak a "minden sörhöz külön pohár" problémán javítanék.
Amúgy tényleg minden sörkoriról kaptunk infót, csak a hang ezerk szerint lemorzsolódott az asztal vége felé;-)

TonyCaviar 2010.06.18. 19:42:17

Akkor hát pontosan ki készül sörkorival a következő kóstolóra, ami hol is lesz, meg mikor? Én is megpróbálok kitalálni valamit. Olyasmi kellene, ami nem frissen sült, mert ha olyan van, ahhoz kell egy baráti konyha, ami nehezíti a feladatot.

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2010.06.21. 08:48:08

@TonyCaviar: Én vállaltam. Már csak a helyszínt, és az időpontot kell kitalálni.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.06.21. 15:07:58

és Düsinek majd cumiból adjuk a sört, hogy behalkuljon! :D

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.06.21. 23:21:07

@Mantlesorrow: Újra kell kóstolnom ilyen téren, de szívesen bevállalnék egy korcsolyát az alábbiak vmelyikére - aszerint, hogy a többiek a sörsorban mit választanak, ill. - ha meglepetés is - legalább annyit elővezetnek, hogy desszert, vagy egyéb más fogással készülnek.
A: Scheyern Doppelbock Dunkel (nálam ez a favorit továbra is)
B: Weissenoher Klostersud
C: Andechser Doppelbock Dunkel

Javasolnám én is esetlegesen a hétvégét és a kb du 4 órai kezdést

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.06.22. 09:53:55

@pif: a kedvencedből még pont akad pár palack :)

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.06.26. 21:07:04

@Mantlesorrow: Sztem a jövő héten eljutok a Kacsa utcába és lerabolom a készletet...
:o]

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.06.28. 11:41:02

@pif: az már ez a hét, és most már lesz/van is mit rabolni legalább :)
(kloster-sudból csak pár palack van)

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.06.28. 14:17:45

@Mantlesorrow: nekem még múlt 7 volt, 1értelműen mostanában megyek...
:o]
süti beállítások módosítása